Iedereen heeft wel eens last van pijntjes. Bij de een komt het door stress, bij de ander heeft het chronische redenen en bij de weer een ander komt het door een blessure die ontstaan is tijdens het sporten. Een logische reactie van veel mensen is om direct pijnstillers in te nemen en te hopen dat het snel weer over zal gaan. Echter zijn er betere manieren om van je pijn af te komen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Laat je masseren

massage

Een massage is de perfecte manier om tot rust te komen, maar het werkt ook goed bij bepaalde pijntjes. Door je spieren even los te gooien kan je tot je rust komen en zal de pijn (in ieder geval tijdelijk) wegtrekken. Voor sporters is het de ideale manier om van kleine pijntjes af te komen en je spieren weer in perfecte staat te krijgen. Tevens kan hoofdpijn ook wegtrekken wanneer je een massage neemt. Je lichaam komt tot rust waardoor je stress, en uiteindelijk ook je hoofdpijn, weg zal trekken. Het nadeel van massages is wel dat het chronische pijn, zoals artrose, helaas niet kan verhelpen.

Supplementen

medicijnen

Om chronische pijn tegen te gaan kan je wel supplementen gebruiken. Veel chemische producten die je in de winkel kan halen hebben nare bijwerkingen, zoals maagpijn. Gelukkig zijn er ook veel natuurlijke producten die jouw pijn kunnen verminderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om veel vitamines in te nemen. Vitamines helpen niet direct om pijn te stoppen, maar door genoeg vitamines te nemen bouw je wel een weerstand op voor in de toekomst.

Een ander natuurlijk product is groenlipmossel. Je kan groenlipmossel kopen op verschillende plekken, zowel in de winkel als online. Groenlipmossel is een klein schelpdier die lijkt op de mossel die veel mensen kennen. Echter leeft de groenlipmossel niet in Europa, je kan hem namelijk alleen vinden in de wateren bij Nieuw-Zeeland. Het innemen van groenlipmossel heeft een aantal handige voordelen. Zo werkt de groenlipmossel als ontstekingsremmer, houdt het vroegtijdige veroudering tegen, helpt het aan een goede hart- en hersenfunctie en versterkt het het kraakbeen in verschillende gewrichten.

Een vergelijkbaar (natuurlijk) product is vloeibare curcumine. Curcumine werkt als ontstekingsremmer en zorgt ook nog eens voor vloeibare gewrichten. Wanneer je beide producten inneemt, kan je dus makkelijker van gewrichtspijn en stijfheid afkomen.

Het verhelpen van bepaalde pijntjes hoeft dus niet te gebeuren met chemische producten die je in de apotheek kan vinden, het kan ook met natuurlijke producten. Vraag aan je dokter of huisarts advies wanneer je klachten te erg worden.

Laat een reactie achter