Kenzo is een merk dat steeds populairder begint te worden. Je ziet steeds meer mensen in Kenzo shirts lopen, alleen is het op het eerste gezicht niet goed te zien of dit om een origineel of een nep Kenzo shirt gaat. Naast de neppe Kenzo shirts zijn er ook vele neppe Kenzo truien in omloop. Wanneer je van plan was Kenzo te gaan kopen, laat je dan eerst goed informeren door ons. Met de tips hieronder zorgen we er in ieder geval voor dat je oplichting zult voorkomen, vooral wanneer je Kenzo wilt kopen via een tweedehands websites. Je moet dan ook behoorlijk veel geld verdienen om Kenzo kleding te betalen.
1. Materiaal
Check eerst eens goed het stof. Een originele Kenzo moet gemaakt zijn van zacht katoen dat van buiten gebreid is en behoorlijk zacht aanvoelt. Een neppe Kenzo trui wordt gemaakt van veel stijvere en dichtere stoffen, dat niet zo prettig aanvoelt als een originele.
2. Naden
Er zijn twee soorten naden die in een originele Kenzo shirt/trui kunnen voorkomen. Dergelijke stiksels zijn te vinden aan de zijkanten en mouwlijnen. Bij een ander type is de dubbele of driedubbele naad met verensteken genaaid en verschijnt deze in het bovenste deel van de rug. Bij een nep Kenzo shirt of trui komen deze steken helemaal niet voor en zijn de steken eerder scheef.
Kenzo truien hebben zeer dikke naden, die met de blote ogen makkelijk zichtbaar zijn. Wanneer je stiksels ziet van lage kwaliteit, die er dus “goedkoop” uitzien, weet je dat het om een fake Kenzo shirt gaat.
3. Borduurwerk
Kijk bijvoorbeeld eens naar de geborduurde afbeelding van de tijger en met name de kleuren van de groene nep Kenzo aan de rechterkant. De kleuren die in de replica’s worden gebruikt, komen niet overeen met de originele kleuren. Bijvoorbeeld de kaak en de tanden van de tijger moeten donkerblauw zijn en het opschrift van KENZO hoort oranje te zijn.
Bekijk ook eens de letter ‘Z’. De originele letter moet in het bovenste deel, aan de rechterkant een kleine inkeping hebben. Een ander belangrijk aspect is de vorm van de neus van de tijger. Je kunt, zoals je op de grijze trui kunt zien, duidelijk zien dat de bovenkant rond gebogen moet zijn, bij de fake Kenzo shirt rechts is dit niet het geval.
4. Labels
Het eerste label is aan de achterkant van de hals gestikt. De foto’s hierboven en onder tonen twee originele Kenzo truien: één uit de collectie van vorig jaar, een andere uit de nieuwste lijn.
Een ander label is het label aan de binnenzijde waarop de juiste manier van wassen en drogen staat aangegeven. Het moet gelijk aan de zijkanten van de trui zijn gestikt; het namaak model heeft, zoals je hier kunt zien, het er later met een witte draad in laten naaien.
De labels van de authentieke Kenzo-truien geven aan dat het product “Made in Portugal” was en daaronder dat het een “Modèledéposé” is (wat in het Frans niets anders betekent dan “geregistreerd ontwerp”), 100% katoen en informatiesymbolen over de manier van wassen, strijken etc.
Je kunt ook nog kleine ronde labels tegenkomen met daarop informatie over de kwaliteitscontrole (hun aanwezigheid betekent dat een item de controle goed heeft doorstaan). Een aantal labels betekent dus ook een aantal kwaliteitscontroles. Zoals je kunt zien, is de grijze trui goed onderzocht, een paar keer gecontroleerd en zo authentiek mogelijk. Maar hoe zit het nu met een neppe Kenzo? Zoals ik al zei, wordt het label bij een namaak product er pas ingenaaid nadat alle delen van de trui aan elkaar zijn genaaid. En dat is helaas ook nog eens met een lelijke witte draad gedaan (alsof het nog niet erg genoeg was!). De informatie die er op het label staat, is vermoedelijk ook alleen voor haar producenten.
5. Papieren label
Het laatste label wat we gaan bekijken is deze keer gemaakt van papier. Het moet met een dun touwtje aan het binnenlabel zijn bevestigd en bovendien wordt dit altijd verzegeld. Als je een dergelijke constructie ziet, betekent dat dat de trui echt gloednieuw is. Let op het feit dat er meer dan één stuk papier is gebruikt voor het maken van de label (in feite drie), zoals je hieronder kunt zien. De eerste is in de vorm van een tas met daarop geschreven KENZO PARIS, het tweede label is enkel gemarkeerd met dezelfde inscriptie en het derde label bevat de streepjescode (de code moet exact hetzelfde zijn als die op het label aan de binnenzijde). Bij replica Kenzo artikelen zit er maar 1 papieren label bij zoals te zien is rechts op de foto.
Laten we nu het papieren label van de groene namaak trui eens bekijken. In plaats van dat het touwtje is bevestigd aan het label met een klein veiligheidsspeldje zit het aan de zijkant. En maar slechts een papieren label toont een inscriptie in onjuiste kleuren en lettertypen. Dit komt vooral vaak voor bij nep Kenzo shirts.
Ben je er nog niet helemaal uit? Check dan de Kenzo Fake vs. Real video handleiding is.
Laat een reactie achter