Als je het hebt over lifestyle en atletische schoenen, dan heb je het over Nike. De sportschoenen van het merk zijn niet alleen vervaardigd met de beste support en dempende technologie, Nike biedt ook nog trendy stijlen waardoor ze een gemakkelijke keuze zijn als casual schoenen voor fashion connaisseurs, atleten en beroemdheden.

Omdat ze zo populair zijn worden er veel neppe Nike schoenen gemaakt. Van neppe Canada Goose tot aan neppe Stone Island, nu is het de beurt aan Nike.

Lees voordat je op de ‘koop-knop’ klikt even onze korte handleiding door zodat je weet hoe je fake Nike’s kan identificeren en ervoor kan zorgen dat je geen geld verliest.


1. Check de Verkoper

Voordat je online Nike schoenen bestelt is het verstandig om te checken wie de verkoper van de schoenen is. Neem de tijd om reviews en feedback door te lezen voordat je een bestelling plaatst bij winkels die geen verkooptoestemming hebben.

Nike staat het niet toe dat andere winkels hun handelsmerk in de domeinnaam gebruiken. Bijvoorbeeld: Nikebetterworld.com werd snel uit de lucht gehaald en verwijst nu naar: Nike’s official store.

2. Vergelijk de Prijs

Een van de meest opvallende aanwijzingen dat je te maken hebt met nep Nikes is de ongeloofwaardig lage prijs. Als de schoenen veel te goedkoop worden aangeboden zijn ze waarschijnlijk niet authentiek. Echter, dit betekend niet dat alle Nike’s met korting nep zijn.

Je moet goed opletten als de prijs minder is dan 50% van de originele prijs. Behalve als je bij een Nike winkel shopt waar een opheffingsuitverkoop aan de gang is zal je zulke aanbiedingen niet vinden. Vergelijk de prijs van de verkoper met de prijzen op de winkels met verkooptoestemming of op de Nike website.

3. Check de Doos

Alle Nike schoenen hebben een doos met het juiste label. De kleur van de doos en de print is afhankelijk van welke stijl je gekocht hebben, maar de meeste dozen zijn oranje, bruin of rood.

De zijkant van de doos voorziet je van belangrijke informatie waaronder de stijl, maat SKU en of serienummer en barcode. Oplichters proberen deze dozen na te maken maar missen de kennis omtrent de print op de zijkant. Sommige online verkopers verzenden Nike’s in plastic zakken zonder doos.

4. Check de Stijl

nike vapor

Zorg dat je bekend bent met de details van het type schoen dat je wilt kopen. Het helpt om een klein beetje onderzoek te doen naar de stijl van je schoen.

Bezoek de Nike website en kijk de productfoto’s goed door. Zorg ervoor dat je de kleurcombinaties die beschikbaar zijn voor jouw favoriete schoen goed onthoudt.

Veel namaak Nike sneakers hebben de verkeerde kleuren en tinten en zijn erg anders dan de originele versies.

5. Check de Afwerking

Authentieke Nike schoenen tonen een kwaliteit design en productie. Naast het gebruik van hoogwaardige materialen gebruikt Nike ook geavanceerde technologieën om de schoenen zowel comfortabel als stijlvol te maken.

Ongeacht van het type schoen dat je koopt, Nike’s moeten er goed uitzien, en voelen als kwaliteitsschoenen. Nep Nike’s lijken van veraf goed, maar als je ze goed bekijkt zie je de inconsistentie in het design. Kijk naar ongelijke stiksel, overlappende kleuren en stugge bovenranden.

6. Check de Tong

De bovenkant van de tong van de schoen zou het merk moeten tonen, alsmede het logo. Soms zelfs het model of het type schoen. De binnenkant van de tong moet informatie hebben: de maat, land van vervaardiging en het serienummer.

Deze unieke alfanumerieke code is vaak 9 karakters lang en moet overeenkomen met het serienummer dat op de doos te vinden is. Nep Nikes hebben vaak een aantal willekeurige nummers op de tong staan maar deze komen niet overeen met de nummers op de doos.

 

7. Check het Gewicht

Nep Nike’s zien er niet alleen anders uit, ze voelen ook anders. Omdat goedkope materialen gebruikt zijn om deze nepproducten te maken is het lastig om het echte gevoel van Nike te imiteren.

Meestal voelen fake Nike schoenen zwaarder en stugger dan authentieke schoenen. Originele Nike schoenen zijn lichtgewicht zodat je niet je voeten over de grond hoeft te slepen.

 

8. Check de binnenzool

The midsoles of authentic Nike training and running shoes are typically glued and not stitched

De binnenzool van een authentieke Nike training of jog-schoen zit normaal gelijmd en niet gestikt. Ze zijn gemaakt van superlicht geavanceerd schuim die een boog en demping ondersteund.

Op de nieuwere modellen staat de merknaam en het logo en soms het model op de binnenzool geprint.

9. Check de Buitenzool

The outsoles of authentic Nike shoes provide traction and support because they are made with high-grade rubber

De buitenzool van authentieke Nike schoenen biedt tractie en support omdat ze gemaakt zijn van rubber van hoge kwaliteit. Imitaties hebben een goedkoop rubber dat plastic aanvoelt en zwaar is.

De randen en patronen op de zolen zijn gelijk en gelijkmatig verdeeld. Nep Nike hebben vaak slecht verdeelde patronen en stugge zolen die niet flexibel aanvoelen.

10. Inspecteer het Logo en kleine Details

Andere indicaties van een imitatie zijn de kleine details op de schoen. Het lettertype van de prints moet precies overeenkomen en de letterypegrootte moet overal hetzelfde zijn. Let op slechte of scheve stiksels en details op het bovenwerk, dit kan een indicatie zijn van nepschoenen.

Other telltale signs of imitations can be seen on the small details of the shoe

Daarnaast kunnen nep Nike’s ook spelfouten bevatten of logo’s die te groot zijn of de verkeerde kant op staan.

Waar worden de schoenen van Nike gemaakt?

Het bedrijf heeft lopende contracten met meer dan 700 winkels over de hele wereld en heeft kantoren in bijna 50 landen. De meeste schoenfabrieken van Nike staan in Azië. Denk aan Indonesië, China, Taiwan, India, Thailand, Vietnam, Pakistan, de Filipijnen en Maleisië.

Voor een geüpdatete lijst met betrekking tot de locaties waar de schoenen gemaakt worden kan je de meest recente productiekaart bekijken.

Bekijk onderstaande video om meer te leren over hoe je neppe Air Max sneakers kan identificeren:

Laat een reactie achter