Parajumpers is een Italiaans A-merk voor jassen. Voor deze jassen worden materialen van hoge kwaliteit gebruikt en zijn met uitzonderlijk vakmanschap gemaakt. Door het dure prijskaartje zal je veel fake Parajumpers kunnen tegenkomen. Om oplichting te voorkomen, geven we hieronder wat informatie vrij om een originele van een nep Parajumpers jas te onderscheiden.


Over Parajumpers jassen

Jassen van Parajumpers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, gemaakt van verschillende materialen, zoals polyester, leer, lamsleer en bont. Parajumpers biedt ook opties voor imitatieleer en imitatiebont. Een echte Parajumpersjas voor mannen kost al gauw €1.250 en jassen voor vrouwen tegen de €4.200. Een lagere prijs van een jas kan een indicatie zijn dat je te maken hebt met fake Parajumpers.

Hoe je neppe Parajumpers kunt herkennen

Parajumpers worden op verschillende manieren vervalst. Check daarom de tips hieronder.

Materialen

Elke echte jas van Parajumpers heeft stevige, met rubber versterkte knopen, en elke jas is waterafstotend en winddicht. Parajumpers worden nooit gemaakt met gevlekt bont, en de rand rond de capuchon is altijd dik en breed genoeg om voldoende bescherming te bieden tegen deze elementen. De materialen van een echte Parajumpersjas voldoen altijd aan de internationale minimumvereisten en specificaties. Elke jas die niet aan deze eisen voldoet is waarschijnlijk nep.

Kleine onderdelen zoals ritsen en sluitingen

De sluitingen en ritsen zijn allemaal van hoge kwaliteit. Naast de onvermijdelijke, zeldzame defecte onderdelen is een Parajumpersjas altijd met nauwkeurigheid en precisie in elkaar gezet. Een echte Parajumpersjas heeft geen scheve naden, goedkope materialen of goedkope constructies.

Hieronder in de video is een originele jas goed van dichtbij te zien.

Andere kenmerken om een nep Parajumpers jas te herknenn

Misschien wel het meest belangrijk; elke echte Parajumpersjas heeft een eigen serienummer, net zoals Rolex doet met haar horloges. Het serienummer vind je in de vorm van een barcode die geprint is op het label aan de binnenkant van de jas. Sommige jassen kunnen de barcode op een of andere manier toch verliezen, maar wees op je hoede als je een jas koopt zonder barcode aan de binnenkant van de jas.

Als je een prijs hebt betaald die een flink stuk lager ligt dan de originele prijs van een jas, dan zou er een lampje moeten gaan branden. Elke andere website die ook het woord “Parajumpers” in de domeinnaam heeft staan is een neppe website; het bedrijf runt het bedrijf alleen via een Italiaans domein. Dit is vooral het geval met website die producten vanuit China verzenden. Als een verkoper of website een collectie Parajumpersjassen aanbiedt die grotendeels bestaat uit oude modellen en stijlen die al langere tijd niet meer worden gemaakt, dan is dit ook een teken dat je te maken hebt met fake Parajumpers.

Gevolgen van het kopen van een neppe Parajumpers jas

In het verleden zijn neppe jassen gemaakt onder onveilige werkomstandigheden in verschillende landen. Deze georganiseerde bendes maken op grote schaal Parajumpersjassen na. Deze neppe kleding gebruiken ondergeschikte materialen, zoals onjuist verwerkte materialen of kleurstoffen die uit kunnen lopen in contact met water, wat schadelijk kan zijn voor de drager. Ook kan iedereen die neppe kleding draagt niet voldoende beschermd zijn tegen koude temperaturen, waarvoor de echte jassen wel geschikt voor zijn.

Zo koop je Parajumperjassen op eBay of Amazon

Om jezelf te beschermen zou je eerst onderzoek moeten doen voordat je een jas koopt via Ebay. Bekijk de stijl en het modelnummer van de jas en vergelijk het met de bekende Parajumpersmodellen. Je moet erop staan dat je de barcode te zien krijgt, en als er geen foto beschikbaar is, dan zou je de barcode van de verkoper moeten krijgen zodat je het kan natrekken bij Parajumpers. Wees uitzonderlijk op je hoede, zoals je met elk nieuw product zou moeten doen zonder labels. Om een beetje geld te verdienen zou je kunnen overwegen om de echte producten te kopen die een klein defect hebben. Alleen omdat de rits niet compleet sluit of omdat er een knoopje mist betekent niet dat de jas nep is.

Het is ook een goed idee om na te gaan of de verkoper en jij het retourbeleid en de ‘niet goed geld terug’-garantie allebei begrijpen. Het is ook slim om te bekijken uit welk land de verkoper komt om een beter idee te krijgen van importkosten en belastingen voordat je een duur product aanschaft. Door het volgen van deze richtlijnen en door verstandig na te denken bij de prijs zou je je Parajumpersjas zonder moeite moeten kunnen kopen.

Laat een reactie achter