Iedereen weet dat New Balance royalty running is en een favoriet van de fashion-forward, maar je hebt misschien nog niet gehoord van de samenwerking van het merk met de voetbalclubs FC Porto en Lille, waardoor ze nu een soort big deal in het voetbal zijn. Hier zijn negen andere dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over New Balance.

NB-1906A-new-balance

  1. Het bedrijf bestaat dit jaar 118 jaar – dat zijn heel wat kaarsjes.
  2. Het werd opgericht in Boston door de Britse immigrant William Riley die in Amerika woonde, dus het heeft Britse wortels die teruggaan tot 1906. Het merk begon echter pas in de jaren 1970 met de productie in Groot-Brittannië en doet dat vandaag de dag nog steeds.
  3. De inspiratie voor New Balance kwam van kippen en hoe ze balanceren op drie klauwen. Willekeurig, maar een waar feit.
  4. Het bedrijf begon als steunzolen en breidde zich rond 1960 uit met schoenen. Deze steunzolen werden verkocht voor €5 per paar, wat veel was, maar mensen betaalden het omdat ze een hoge kwaliteit kregen. Kwaliteit en waar voor je geld zijn altijd belangrijk geweest voor het merk.
  5. Op een echte retro manier werd het product verkocht door een charmante reizende verkoper genaamd Arthur Hall.
  6. Het beroemde N logo verscheen pas in de jaren 1970, toen de 320 werd gelanceerd. Sindsdien staat het op elke schoen.
  7. Voormalig president Bill Clinton was een fan en combineerde zijn 1500 met korte shorts. Hij is ook niet de enige Amerikaanse president die ze droeg: Barack Obama liet zijn eigen aangepaste 990’s maken voordat hij werd gekozen voor zijn tweede periode.
  8. In 1985 sloten ze een miljoenencontract met LA Lakers forward James Worthy en brachten ze de Worthy P740 uit. Hij werd later betrapt op tippelen en kreeg snel zijn P45.
  9. Het gebouw waarin het hoofdkantoor van het merk in Boston is gevestigd, een centrum van innovatie, heeft de vorm van een kippenpoot…

Laat een reactie achter