De Audi A1 wordt alom aangeprezen als de ideale auto voor nieuwe bestuurders. Hij heeft praktisch alles wat je maar kunt wensen, van comfort tot een degelijke motor. In deze informatieve blog nemen we de Audi A1 nader onder de loep, en hebben we het over de laatste grootste updates over de nieuwe Audi A1.

Het design is beïnvloed door de Sport quattro

audi-a1-rood

De klassieke lamellen in Quattro stijl boven de enorme grille van de A1 bleven niet onopgemerkt toen de nieuwe A1 op de markt werd gebracht.

Ook zegt Audi dat de A1 van opzij een “gelijkenis” moet vertonen met de Sport Quattro en de standaard Ur-Quattro. “De brede, vlak aflopende C-stijl lijkt de auto zelfs bij stilstand naar voren te duwen. Alle lijnen op de flanken, van de raamrand tot de dorpel, hellen naar achteren toe omhoog in een wigvorm,” zegt Audi. Heerlijk.

Je kunt een door een Polo GTI aangedreven exemplaar krijgen met 197 pk

De A1 deelt zijn MQB A0 platform met de VW Polo (en de Seat Ibiza, wat dat betreft), dus mag het geen verrassing zijn dat hij motoren deelt met zijn stalgenoot van het merk Wolfsburg. Dat betekent dat er een 94 pk sterke drie-in-lijn, een 1.5-liter TSI ‘Evo’ vier-in-lijn, en de 197 pk sterke 2.0-liter brok uit de Polo GTI zijn.

audi-a1-wit

De tech gadgets zijn van hoge kwaliteit

De vorige A1 heeft een klein opklapbaar infotainment schermpje boven op het dashboard, maar voor de gemiddelde door techniek geobsedeerde koper van een nieuwe auto is dat gewoon niet genoeg. Daarom heeft Audi een enorm 10.1-inch ‘MMI’ aanraakscherm in de middenconsole geplaatst – hetzelfde scherm dat je ook in veel grotere en luxere auto’s uit het gamma vindt.

Instapmodellen krijgen een “volledig digitaal instrumentenpaneel”, dat je naar wens kunt upgraden naar de volledige Audi virtual cockpit ervaring.

Zoals elke moderne supermini die de moeite waard is, zit ook de A1 vol met assistentiesystemen. We hebben het over waarschuwingen bij het verlaten van de rijstrook, waarschuwingen bij voorwaartse botsingen, autonome noodremmen en een functie die voor je stuurt bij parallelle en horizontale parkeermanoeuvres . Handig.

Hij is groter en ruimer

audi-a1-rood-zwart

Net als de Polo is de A1 iets groter dan voorheen. Hij is 56 mm langer, hoewel de breedte ongeveer gelijk is gebleven. Er is meer ruimte binnenin voor alle inzittenden, zegt Audi, en er is nu een extra 65 liter bagageruimte, wat het totaal op 335 liter brengt – 43 meer dan je in een Fiesta krijgt. Klap de stoelen neer, en je hebt 1090 liter hondvriendelijke ruimte om mee te spelen.

Laat een reactie achter