Je wilt een nieuwe auto kopen, maar wilt graag meer weten over het voertuig om zo geen kat in de zak te kopen. Dit kan door gebruik te maken van de kentekencheck van RDW Data. Door een kentekencheck kom je in het bezit van belangrijke informatie over de status van het voertuig. Dit kan essentieel zijn om te beslissen of je een auto wel of niet koopt. Je koopt immers liever geen auto waaraan van alles mankeert. De gegevens van RDW Data zijn steeds actueel.

Het opvragen van relevante voertuiggegevens

top 10 duurste autos ter wereld

Een kentekencheck is dus eigenlijk het opvragen van voertuiggegevens. De voertuigen zijn gekoppeld aan een uniek kenteken. De informatie die bij dat kenteken hoort valt onder het beheer van de RDW. Meer dan het invullen van het kenteken is dus niet nodig om relevante voertuiggegevens te achterhalen. Heb je dat gedaan, dan kom je op een pagina met daarop alle relevante informatie over het voertuig. Behalve de basisgegevens die je zo in je bezit krijgt, kun je tegen betaling aanvullende rapporten aanvragen, bijvoorbeeld over het schadeverleden van de auto.

De gegevens van RDW Data zijn altijd actueel

De gegevens waarover het RDW beschikt zijn altijd actueel. Tot de basisinformatie die verkregen wordt behoren de algemene technische informatie, de datum waarop de auto gekeurd moet worden en zaken als afmetingen en gewicht. Betaal je een klein bedrag dan krijg je ook de huidige dagwaarde, de kilometerstanden en of de auto eerder schades heeft gehad via sms bericht.

De technische eigenschappen van de auto krijg je gratis

De technische eigenschappen van een auto krijg je dus gratis. Omdat de gegevens actueel gehouden moeten worden en dus steeds bijgewerkt dienen te worden, betaal je voor de andere gegevens een klein bedrag. Je beschikt dan echter echter wel over betrouwbare gegevens, gegevens die bovendien steeds up-to-date zijn. Je kunt de gegevens overigens ook via sms aanvragen door het kenteken te sms’en naar 2020. Je krijgt dan diverse sms’jes terug met daarin het bouwjaar van de auto, de APK-status en de datum van de laatste tenaamstelling. Ook de nieuwwaarde en een indicatie van de actuele dagwaarde, inruilwaarde en handelswaarde krijg je per sms. Je krijgt ook een sms’je waarin de kosten die je met deze auto per maand gaat maken uitgesplitst worden in zaken als rente, onderhoud, brandstof, verzekering en belasting.

Laat een reactie achter