Tenzij je één van die weinige gelukkigen bent, die in een veelgevraagd beroep werkzaam zijn, kan het vinden van een nieuwe baan een uitdagende en frustrerende ervaring zijn.

Je kunt het zoeken naar een baan wat gemakkelijker voor jezelf maken als je proactieve strategieën gebruikt om een nieuwe baan te vinden. Met onze tips kun jij je goed voorbereiden en maak je een spetterende indruk tijdens je sollicitatiegesprek.

Hier vind je enkele van mijn beste tips voor het vinden van een nieuwe baan op elk carrièreniveau.

1. Onderzoek op welke bedrijven jij je gaat richten

kantoor-gebouwen

Als je eenmaal weet wat je wilt, is het tijd om erachter te komen wat de bedrijven, waar je wilt solliciteren, willen van een kandidaat. Een goede tip voor het vinden van een nieuwe baan is om de Glassdoor-pagina van een bedrijf te onderzoeken. Het zal je helpen om een idee van hun bedrijfscultuur te krijgen, welke vragen ze vaak tijdens sollicitatiegesprekken stellen en je kunt zelfs ontdekken welk salaris je waarschijnlijk zult krijgen.

Je cv is nog steeds één van de meest cruciale hulpmiddelen bij het zoeken naar een baan. Een van mijn beste tips voor het vinden van een nieuwe baan is om een prestatiegerichte cv te hebben met meetbare prestaties, die relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert.

2. Pas je cv voor elke baan aan 

Je cv is nog steeds één van de meest cruciale hulpmiddelen bij het zoeken naar een baan. Veel cv’s die ik zie, staan vol verantwoordelijkheden (in plaats van tastbare prestaties) en werkzoekenden sturen vaak hetzelfde cv naar verschillende vacatures Renego. Een van mijn beste tips voor het vinden van een nieuwe baan is om een prestatiegericht cv te hebben met meetbare prestaties, die relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert.

Maak jezelf een geschikte kandidaat. Bestudeer de woorden en de zinnen, die in de functiebeschrijving worden gebruikt en zorg ervoor dat je ze in je cv opneemt (mits je die ervaring hebt natuurlijk). Pas je cv op elke baan aan. De recruiter moet tijdens het bekijken van je cv binnen een paar seconden weten dat je over de vaardigheden beschikt, waarnaar ze op zoek zijn.

3. Creëer jouw eigen online carrièremerk

laptop-jongen-business

Je merk opbouwen betekent simpelweg je expertise en passie online laten zien, op plaatsen waar werkgevers die op internet zoeken het kunnen vinden. De meeste recruiters, waaronder ikzelf, gebruiken LinkedIn als hun primaire zoektool en als je een professional bent, moet je LinkedIn optimaal gebruiken. Het is een geweldige bron om mensen te vinden, die bij bedrijven werken die je interesseren en ook om jezelf te positioneren om gevonden te worden door recruiters en wervingsmanagers met relevante vacatures.

4. Zorg ervoor dat alles op orde is

Neem voordat je gaat solliciteren of een sollicitatiegesprek met werkgevers gaat voeren even de tijd om een systeem te ontwikkelen, dat voor je werkt. Een eenvoudige spreadsheet werkt voor velen het beste om bij te houden op welke banen je hebt gesolliciteerd, waar je bent uitgenodigd voor een gesprek, enz.

5. Bouw, cultiveer en gebruik je netwerkcontacten

Voor de overgrote meerderheid van werkzoekenden resulteert een groot en sterk netwerk van contacten – mensen die je kennen en je willen helpen bij het vinden van vacatures – in meer mogelijkheden. Netwerken – persoonlijk en online – is essentieel voor jouw succes bij het zoeken naar een baan.

Het helpt je ook om een goed idee te krijgen van wat er beschikbaar is, zodat je bij het zoeken naar werk strategischer kunt zijn. Wees niet bang om mensen op LinkedIn te benaderen en als je iemand kent, die bij een bedrijf werkt dat je interesseert, vraag dan om een verwijzing. Wervingsmanagers interviewen liever mensen die zijn aanbevolen dan mensen die via een carrièrewebsite binnenkomen.

6. Beperk jezelf niet tot online sollicitaties

online-baan-sollicitatie-gesprek

Als je alleen afhankelijk bent van het indienen van online sollicitatieformulieren, kan het heel lang duren voordat je een baan vindt. Tegen de tijd dat je solliciteert, bevindt het bedrijf zich mogelijk in de laatste sollicitatieronde of is de baan misschien zelfs al vervuld. Neem rechtstreeks contact op met bedrijven die je interesseren. Je kunt contact opnemen met een interne recruiter of informatieve gesprekken plannen met mensen, die in die bedrijven werken. Zorg dat je opvalt bij mensen, die van invloed kunnen zijn op het krijgen van een sollicitatiegesprek.

7. Streef ernaar om dagelijks een paar werkgerelateerde doelen te behalen

Het kost veel tijd en moeite om een nieuwe baan te vinden. Bij een lange zoektocht naar een baan is het gemakkelijk om ontmoedigd en afgeleid te raken. Maar door je te concentreren op het bereiken van je dagelijkse doelen, kun je jezelf motiveren en tegelijkertijd een basis voor succes leggen.

8. Wees lief voor jezelf

Het zoeken naar een baan kan stressvol zijn. Neem dus de tijd om te mediteren, te sporten, een film te bekijken of wat het ook is dat je helpt om je te ontspannen. Creëer een goed ondersteunend netwerk van mensen waarmee je kunt brainstormen of je frustraties kunt uiten om het proces minder pijnlijk te maken.

9. Ontwikkel voorbeelden en verhalen die jouw vaardigheden laten zien

laptop-business-werken

Dit is één van de belangrijkste tips voor het vinden van een nieuwe baan. Mensen onthouden verhalen, dus je doel zou moeten zijn om een reeks verhalen te ontwikkelen, die je tijdens netwerkbijeenkomsten of sollicitatiegesprekken kunt gebruiken en die duidelijk jouw vaardigheden, prestaties en passie voor je werk demonstreren. Wees memorabel! Het gebruik van verhalen (gebruik de STAR-methode) kan je ook helpen om je meer op je gemak te voelen als je over jezelf praat.

10. Bereid je op alle sollicitatiegesprekken voor

date-man-vrouw-laptop

Voordat je wordt opgeroepen voor je eerste sollicitatiegesprek, moet je de antwoorden op veelvoorkomende vragen ontwikkelen en deze vervolgens oefenen. Het werkt het beste als je dit oefent met een vriend, een netwerkcontact of een sollicitatiecoach. Hoe beter je bent voorbereid op het gesprek, hoe comfortabeler je zult zijn en hoe groter de kans dat je zult slagen.

Voor de overgrote meerderheid van werkzoekenden resulteert een groot en sterk netwerk van contacten – mensen die je kennen en je willen helpen bij het vinden van vacatures – in meer mogelijkheden. Netwerken – persoonlijk en online – is essentieel voor jouw succes bij het zoeken naar een baan.

11. Vergeet de bedankbriefjes niet 

Een kort bedankbriefje (per e-mail is prima) dat jouw interesse benadrukt en past bij de baan en de werkgever, zal je niet meteen die baan opleveren, maar het zal je wel helpen opvallen tussen al die werkzoekenden, die zich niet druk maken om deze eenvoudige daad van respect en beleefdheid.

12. Blijf de wervingsmanagers volgen 

man met leren laptoptas

Je werk is niet gedaan zodra het sollictatiegesprek is voltooid of het bedankbriefje is verzonden. Door regelmatig met de rekruteringsmanager contact op te nemen, toon je je interesse en enthousiasme voor die baan. Het belangrijkste is om dit op een professionele manier te doen, zonder dat je vervelend of opdringerig overkomt.

13. Verwacht dat het zoeken naar een baan langer duurt dan je denkt

Je kunt hopen om binnen een korte periode een nieuwe baan te vinden, maar de waarschijnlijke realiteit is dat het maanden kan gaan duren om de juiste baan aangeboden te krijgen. Je moet jezelf mentaal voorbereiden op een lange strijd en dan kun je blij verrast zijn als je één van de weinige gelukkigen bent, wiens zoektocht naar een baan kort is.

Laat een reactie achter