Wanneer je op zoek gaat naar jouw nieuwe badpak of bikini word je overladen met verschillende modellen, kleuren en prints. Je kijkt hierbij direct naar wat je mooi vindt en geeft hier je voorkeur aan. Maar kijk je ook verder dan dat? Het kopen van badmode die past bij jouw lichaam is erg belangrijk. Wij geven je een graag aantal tips om jou te helpen shinen op het strand!

1. Meet je maat op

bikini-geel-vrouw-strand

Bij het kopen van badmode is het belangrijk dat je de juiste maat koopt. Je wilt er immers in kunnen zwemmen en zonnen, dan is het belangrijk dat het goed past. Het laatste wat je wilt is dat je topje of broekje losraakt tijdens het zwemmen. 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH maat, dit geldt ook voor badmode. Voordat je badmode gaat passen, meet je eerst je maat op. Dit kun je gemakkelijk zelf doen door je onderwijdte en bovenwijdte op te meten met een meetlint, of laat jezelf opmeten door een specialist.

2. Koop bikinibroekjes niet te groot

De materialen van badmode zijn elastisch en rekbaar. Wanneer je het water in gaat met jouw bikini wordt de stof zwaarder, waardoor het broekje sneller zal afzakken. Zorg bij het kopen van je bikinibroekje dat het broekje strak en comfortabel zit. Pas op dat het broekje ook weer niet té strak gaat zitten. Een ideaal bikinibroekje hiervoor is het strikbroekje. Dit broekje heeft touwtjes aan de zijkant die te zijn verstellen naar jouw voorkeur. Ook kun je kiezen voor de bikini high waist. De high-waist bikini is een bikinibroekje dat hoger op de taille valt, waardoor de buik mooi bedekt wordt. Dit bikinibroekje is sinds korte tijd enorm populair geworden en een échte trend van dit moment. Het high-waist broekje is te combineren met alle soorten tops, waardoor je deze kan stijlen naar jouw smaak.

3. De juiste top voor jouw cupmaat

woman in black bikini on water during daytime

Wanneer je een grote cupmaat hebt is het belangrijk dat je een bikinitop draagt die goede ondersteuning biedt. Hierbij kun je het beste de triangel bikini’s vermijden, omdat deze vrijwel geen ondersteuning bieden. Ga liever voor een beugel bikinitop. Deze bikinitops bevatten een beugel, zodat je borsten goed worden ondersteunt. Beugel bikini’s zijn in vele varianten te vinden op de markt. Ga bijvoorbeeld voor de halter bikinitop, deze top heeft bandjes die je strikt in de nek. Hierdoor krijgt de top meer de uitstraling van een bikini dan van een BH.

4. Vind de perfecte kleur of print

Bikini’s en badpakken worden ieder jaar weer op de markt gebracht in de nieuwste kleuren en prints van dat moment. Hoe leuk sommige prints ook zijn, zijn ze niet altijd geschikt voor iedere vrouw. Zorg er altijd voor dat je een frisse kleur of print kiest die past bij jouw huidtint. Heb je een bleke huid? Dan kun je beter niet kiezen voor een neonkleur. Ga dan liever voor kleuren als marineblauw of donkergroen. Deze kleuren geven een mooi contrast en zijn een perfecte match met een lichtere huid. Voel je je soms wat onzeker in een bikini? Kies dan juist voor een bikini met een opvallende print. Hierdoor zal de aandacht op de print van de bikini worden gevestigd en minder op jou.

Met deze 4 tips moet het geen probleem meer zijn om de perfecte bikini of badpak dames te vinden. Wat voorop staat is dat jij kiest voor de badmode waar jij je het mooist en fijnst in voelt. Of dat nou een badpak of een bikini is, wanneer jij je zelfverzekerd voelt, straal je dat uit!

Laat een reactie achter