Software is het belangrijkste onderdeel van elke computerinstelling. Of je nu net een nieuwe pc met printer hebt gekocht of Windows opnieuw hebt geïnstalleerd, het eerste wat je waarschijnlijk gaat doen, is het installeren van apps. Hoewel er tientallen verbazingwekkende programma’s voor Windows zijn, is het installeren van een nieuwe installatie heel eenvoudig als je weet welke software je moet hebben voor Windows 10.

In willekeurige volgorde gaan we door zeven programma’s voor Windows, die iedereen echt meteen samen met enkele alternatieven zou moeten installeren.

1. Office Professional Plus

Office 2019 is nieuwste versie van Microsoft Office. In Office 2019 kan je gebruikmaken van nieuwe inkthulpprogramma’s, gegevenstypen, functies, hulpprogramma’s voor vertalen en bewerken, bewegende afbeeldingen, en nog veel meer. Via deze link kan je Office 2019 kopen met een digitale key, waardoor de prijs een stuk voordeliger is!

2. Cloudopslag: Dropbox

dropbox-logo

Als je slechts voor één cloud-app dienst kiest, is Dropbox degene die je moet installeren. De 2GB aan gratis opslagruimte is niet veel, maar je kunt dat verhogen door vrienden te verwijzen. Dropbox biedt een app voor elk belangrijk platform, zodat je al je bestanden overal mee naartoe kunt nemen. Het is ook super eenvoudig om bestanden met anderen te delen.

3. Muziekstreaming: Spotify

spotify

Jaren geleden betekende het luisteren naar muziek op je desktop het nauwgezet importeren en het organiseren van een verzameling MP3’s. Maar dat hoeft gelukkig niet meer. Met muziekstreamingdiensten spotify hoef je geen afzonderlijke albums fysiek of digitaal meer te kopen.

4. VPN

Een VPN-verbinding (wat staat voor Virtual Private Network), geeft een gebruiker beveiligde (versleutelde) en anonieme (omgeleide) toegang tot een netwerk en maakt daarmee de internetverbinding veiliger. Net zoals een firewall de gegevens op je computer beschermt, beschermt een VPN je gegevens online. Een expressvpn is dan ook aan te raden.

5. Media Player: VLC

vlc-logo

Met de populariteit van YouTube kijk je waarschijnlijk het grootste deel van je video’s in een browser. Je moet echter nog steeds een solide videospeler op je bureaublad hebben staan als je de mediabestanden lokaal wilt afspelen.

Voor deze taak is er niets beter dan VLC Media Player, dat vele functies biedt en bijna alle denkbare video- en audioformats kan afspelen. Je zult het misschien niet zo vaak gebruiken, maar geef VLC een download en bespaar jezelf het gedoe met video codecs of het gebruik van de erg onzekere QuickTime.

6. Screenshots: ShareX

sharex

Het maken van een screenshot in Windows is voor alles van het opnemen van grappige momenten tot het hebben van vastgelegde informatie handig. De standaard Snipping Tool van Windows biedt echter alleen essentiële functies, dus je hebt wel iets beters nodig.

Je zult voor screenshots geen betere gratis tool vinden dan ShareX. Met tal van methoden om dingen vast te legggen, een krachtige ingebouwde editor, geautomatiseerde stappen nadat je een screenshot hebt gemaakt en extra tools zoals een kleurenkiezer en liniaal, heeft ShareX een indrukwekkende reeks gratis functies.

Probeer Greenshot eens als ShareX je overweldigt of als je iets eenvoudigers wilt.

7. Messaging: Franz

franz

De kans is groot dat je ten minste één berichtenservice gebruikt om gedurende de dag contact te houden met je vrienden. Met zoveel opties om uit te kiezen, is er geen manier om de beste berichtenservice te kiezen omdat het allemaal afhangt van wat jouw vrienden gebruiken. Dus waarom zou je ze niet allemaal kiezen?

Franz is onze keuze voor de beste app voor berichten op Windows. Hiermee kun je accounts van tientallen populaire berichtenservices toevoegen, waaronder WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Telegram, GroupMe, Hangouts, Discord en nog veel meer.

Franz voegt eenvoudig een nieuw tabblad toe voor elke dienst die je gebruikt, zodat je elke groep in één venster kunt bijhouden. Het is beter voor de levensduur van de batterij dan voor deze apps aparte browservensters te gebruiken en je kunt het, wanneer het tijd is om je te focussen, weer sluiten.

8. Internetbrowser: Google Chrome

google-chrome

Het is natuurlijk niet zo verwonderlijk dat Google Chrome onze eerste keuze voor de beste browser is. Het is nog steeds supersnel, bevat kleine gemakken zoals direct zoeken naar Google voor een afbeelding en de bibliotheek met Chrome-extensies is enorm. Maak ook gebruik van de platform-onafhankelijke synchronisatie-instellingen waarmee je je bureaubladtabbladen op je telefoon kunt openen en omgekeerd en je hebt een fantastische browser voor alle doeleinden.

Laat een reactie achter