Het kopen van een nieuwe keuken kan best lastig zijn. Er zijn veel aanbiedingen en er zijn grote verschillen in prijs, kwaliteit en service.

De keuken wordt veel gebruikt en daarom overhaasten de meeste mensen hun beslissing bij het kiezen van een nieuw design keuken. Dit kan later voor veel problemen zorgen.

keuken fouten

  1. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe ingerichte keuken, bezoek dan zeker een showroom en bespreek je wensen met experts op dit gebied. Hoe aantrekkelijk de ‘speciale aanbieding’ ook klinkt, je moet er altijd een nachtje over slapen. Ga naar huis en denk erover na. Deze ‘speciale aanbiedingen’ zijn er over een paar dagen of zelfs een paar weken ook nog wel.
  2. Bekijk ten minste twee nieuwe keuken ontwerpen in verschillende prijsklassen. Het zal je misschien verbazen wat je je eigenlijk kunt veroorloven. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat je wilt en wat je kunt betalen. Het zal je ook helpen bepalen welk budget je voor je nieuwe keukenproject moet reserveren.
  3. Zoek uit hoelang het bedrijf al bestaat. Sommige bedrijven bieden ’20 jaar garantie’ op hun producten, maar zijn pas 5 jaar actief. Zo krijg je een goed beeld van het soort keukenbedrijf waarmee je eventueel in zee gaat. Als het bedrijf 10 jaar of langer actief is, weet je dat het een stabiel bedrijf is dat een goede service biedt. Bedrijven die lang bestaan, zijn concurrerend, bieden goede producten en bieden ook een goede service waar je na de aankoop van kunt profiteren. Heeft het bedrijf eigen monteurs of huren ze mensen in? Wie betaal je eigenlijk? Als er na de verkoop een reparatie nodig is, kan dat soms niet onder de garantie vallen en dat kan erg vervelend zijn. Je kunt zo niet geholpen worden en je wordt heen en weer gestuurd tussen twee partijen. Het hebben van een kapotte oven, een slecht geplaatste gootsteen of een lekkende wasmachine kan het gezinsleven echt verstoren, dus bekijk dit goed.
  4. Vraag altijd om referenties en vraag om een echte geïnstalleerde keuken te mogen bekijken. Dit geeft je een idee van de kwaliteit en van de service die je waarschijnlijk krijgt.
  5. Denk goed na over het ontwerp. Vooral als het gaat om exclusieve keukens. Vage tekeningen behoren tot het verleden. Je moet contact opnemen met een bedrijf dat je een 3D-weergave van je nieuwe keuken kan bieden. Het is altijd raadzaam om, voordat je daadwerkelijk je aankoop betaalt, je nieuwe keuken in de stijl en de afwerking van je keuze te kunnen zien.
  6. Sommige groothandelaren bieden hun diensten nu rechtstreeks aan de consumenten aan. Ze zullen je in hun werkplaatsen rondleiden en je kunt zelf de kwaliteit van hun keukens bekijken zonder in de war te raken van een verkooppraatje. Je zult op deze manier altijd wat geld kunnen besparen.
  7. Onthoud dat kwaliteit niet altijd meteen goed zichtbaar is. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, kijk je altijd vooral naar het uiterlijk. Het is normaal om naar de keukenkasten, het werkblad, de gootsteen, de kranen en de apparaten te kijken en ze ook aan te raken. Maar je kunt beter naar de kwaliteit van constructie kijken. Inspecteer de lades en de rails, het soort scharnier, het soort achterkant van de kasten etc.
  8. Als de standaard keukenkasten niet precies in je bestaande ruimte passen, heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor keukens in standaard maten, die mogelijk goedkoper zijn. Sterker nog, je kunt een fabrikant vinden die je nieuwe keuken direct zal leveren en ook zal monteren. Of kies voor een bedrijf dat speciale kasten op maat kan maken. Vergeet niet dat je een aanbetaling moet doen. MAAR… deze keuken past wel precies in de ruimte en ziet er ook veel aantrekkelijker uit.
  9. Ga naar een bedrijf dat je een realistische levertijd geeft. De hoeveelheid tijd die nodig is om je nieuwe keuken te kunnen leveren en te kunnen plaatsen, is afhankelijk van de grootte en van de gekozen producten. Wees echter achterdochtig als bedrijven zeer snelle of zeer lange levertijden voorstellen.
  10. Ten slotte, maar zeker niet onbelangrijk, is het belangrijk om je te beseffen dat de werkelijke kosten méér zijn dan alleen de kosten voor de keukenblokken, de werkbladen en de apparaten. Je moet rekening houden met de vloer- en de wandbekleding, gordijnen (of jaloezieën), verlichting en natuurlijk het schilderen en het decoreren van de keuken na de plaatsing.

keuken met led verlichting

Laat een reactie achter