Je abonnement loopt binnenkort af en je bent van plan om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Je twijfelt alleen tussen een aantal merken en modellen. Eigenlijk kan je dus wel wat advies gebruiken bij de aanschaf van je nieuwe smartphone. Wij helpen je met onze tips op weg naar de aanschaf van de beste goedkope smartphone op dit moment.

Welk formaat vindt je prettig?

iphone-xr

Tegenwoordig hebben we smartphones die bijna net zo groot zijn als een tablet. Maar we hebben ook smartphones die nog prima in onze broekzak passen. Het gaat er hierbij vooral om wat je zelf comfortabel vindt. Misschien is het voor je werk handig als de telefoon in je broekzak past. Maar het kan ook dat je regelmatig gamet op je smartphone. Hierbij is het fijn als je een wat groter beeldscherm hebt. Zijn jouw handen vrij klein? Dan adviseren om voor een kleine smartphone te gaan. Het is dus heel persoonlijk welk formaat telefoon je uitkiest.

Let goed op de ingebouwde camera

iphone-camera

Tegenwoordig gebruiken we de camera van onze telefoon regelmatig voor het schieten van mooie foto’s. Sommige mensen hebben niet eens meer een fotocamera omdat ze de smartphone gebruiken. Als je altijd je smartphone pakt voor het maken van een camera let dan goed op de camera. Je wilt dan gewoon een goede camera en eventueel een camera met meerdere ingebouwde lenzen. De iPhone loopt al jaren voorop als het aankomt op de beste camera.

Batterijduur van je smartphone

Maak je veel gebruik van je smartphone? Dan wil je niet continu verbonden zijn aan het stopcontact. De batterijduur verschilt enorm per telefoon. Als je een smartphone met een groot beeldscherm aanschaft is de kans groot dat de accu minder lang meegaat. Maar er zijn ook smartphones met grote beeldschermen waarbij het beeldscherm vrij zuinig is.

Snelheid van je telefoon

De processor van je smartphone bepaalt voor een groot deel de snelheid. Als je regelmatig een spelletje op je telefoon speelt is een krachtige processor belangrijk. Daarnaast is het slim om goed te letten op het werkgeheugen. Dit moet allemaal voldoende zijn om je spelletjes snel te laten draaien. Het besturingssysteem op je telefoon kan ook invloed hebben op de snelheid.

Welk besturingssysteem gaat het worden?

iphone-8

iOS en Android zijn de meest gebruikte besturingssystemen op de smartphone. iOs is van Apple en je bent hierbij beperkt tot één lijn smartphones. Android wordt op meerdere toestellen gebruikt, maar staat bekend als een minder veilig besturingssysteem. Zo kan je op Android vrijwel alle apps installeren terwijl je bij Apple alleen apps kan installeren die goedgekeurd zijn qua veiligheid. Daarnaast hebben beide systemen hun eigen interface. Sommige vinden de interface van Apple fijner werken terwijl anderen liever kiezen voor de interface van Android. Dit is dus even een afweging om te maken als je een nieuw toestel gaat uitkiezen. Het besturingssysteem is voor de meeste telefooneigenaren vooral een persoonlijke keuze. Check gerust welk systeem bij jou het meest in de smaak valt. Dit is vooral heel persoonlijk en ontdek je het beste door uit te proberen.

Laat een reactie achter