Omdat de evolutie van smartphones zo snel gaat, is er altijd wel iets nieuws te verwachten. Zodra je de nieuwste telefoon hebt bekeken, staat er alweer een nieuwe update voor de deur.

In dit artikel kijken we naar de telefoons, die nog niet zijn gelanceerd maar die in 2021 worden verwacht. We zullen deze lijst regelmatig bijwerken, met geruchten over apparaten waarvan wij denken dat ze geloofwaardig en opwindend zijn.

Wat betreft de reeds gelanceerde telefoons, hebben we de beste smartphones voor 2021 – die wij beschouwen als de beste op alle platforms – elders verzameld. Als deze topklasse smartphones iets te duur voor je zijn, wees dan zeker niet getreurd. We hebben namelijk ook een handleiding met budget smartphones voor minder dan €200 en er is ook een overzicht van smartphones met een gemiddelde prijs van €400. Uiteraard zullen er ook voor deze telefoons weer mooie hoesjes verschijnen op Hoesjesdirect.nl.

De nieuwe generatie telefoons

Voordat we dieper ingaan op de details, zijn hier enkele van de verwachte telefoons voor 2021:

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 zou Samsung in een iets goedkopere richting kunnen brengen met een interessante geïntegreerde camerabehuizing in de bovenhoek van de achterkant. Een plat scherm van 6,2” zou de S21 kunnen sieren en een scherm van 6,7” de grotere S21+ die tegelijkertijd werd gelanceerd. Op 14 januari wordt de Samsung Galaxy S21-serie aangekondigd.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Over de volgende generatie smartphones van Samsung gaan al langer verschillende geruchten. De persconferentie, waarin de toestellen centraal staan, zal plaatsvinden op 14 januari 2021 en we verwachten dat de Ultra de grote batterij en grote megapixelcamera’s zal behouden en dat hij op een next-gen 5nm-processor van Exynos of een Snapdragon 888 zal gaan draaien. Een ontwerp met een enorme camerabehuizing aan de achterkant zoals recentelijk gelekt en dat met een fris nieuw ontwerp kan pronken.

Nokia 7.3 5G

Nokia is op zoek om een andere betaalbare 5G-telefoon aan zijn selectie toe te voegen en het gerucht gaat dat deze telefoon zal gaan draaien op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 690 5G-processor of MediaTek Dimensity. Nokia heeft bevestigd dat het werkt aan een betaalbaarder 5G-apparaat en dat er in de toekomst apparaten met deze nieuwe Qualcomm-hardware zullen komen.

Nokia 9.3 PureView

Geruchten over een nieuw vlaggenschip doen al meer dan een jaar de ronde, maar wij hebben nog geen teken van deze telefoon gezien. Er werd gesuggereerd dat Nokia in november een evenement zou houden om de nieuwe apparaten, met misschien de Nokia 9.3 PureView, te lanceren maar het is alweer enige tijd geleden dat we lekken hebben gezien. Meer recentelijk was er echter een gelekt document, dat op een Nokia 10 zinspeelde. Wij vermoeden nu dat er in februari een update komt.

Huawei P50 Pro

De Huawei P50 Pro zal naar verwachting in maart of april 2021 verschijnen. We verwachten geen grote veranderingen van de P40 Pro, maar we verwachten wel een 6,6” display met een camera-eiland aan de voorkant. We vermoeden dat veel van de focus zal liggen op Harmony OS, het nieuwe eigen besturingssysteem van Huawei.

LG future flagship

LG bereidt naar verluidt een toekomstige lancering van een vlaggenschip voor, die in het eerste kwartaal van 2021 wordt verwacht. Er is weinig bekend over wat we kunnen verwachten, maar het algemene gevoel is dat het op de V-serie smartphones gebaseerd zal zijn.

OnePlus 9, 9 Pro en 9E

OnePlus is bij het lanceren van zijn apparaten redelijk regelmatig geweest en in het voorjaar van 2021 zouden we dan ook de OnePlus 9 kunnen verwachten. Er gaan geruchten dat de OnePlus 9, de 9 Pro en misschien een meer betaalbaar model, de OnePlus 9E genaamd, worden gelanceerd. Er zijn ook geruchten opgedoken dat de OnePlus 9 Pro veel op de Samsung Galaxy S20 FE lijkt.

Oppo Find X3 Pro

Oppo had met de Find X2 Pro in 2020 één van onze favoriete vlaggenschepen en we verwachten een vervolg in 2021. De lancering wordt ergens in de eerste helft van het jaar verwacht, heeft een 6,7” display en wordt door een Qualcomm Snapdragon 888 aangedreven, met boosts voor de camera. Een paar 50-megapixelcamera’s aan de achterkant voor groothoek en ultragroothoek kunnen door een 13-megapixelcamera en een 3 MP macrocamera worden ondersteund.

LG Velvet 2

Er wordt gedacht dat LG een update van de Velvet zal lanceren – de Velvet 2. Het wordt rond maart 2021 verwacht met een bijgewerkte Snapdragon 700-serie – waarschijnlijk zal het worden aangekondigd tijdens de Qualcomm Snapdragon Summit. Er is verder weinig bekend over de telefoon, maar we verwachten wel dat het een incrementele update zal zijn.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung concentreert zijn inspanningen op opvouwbare telefoons en we verwachten dat het in 2021 een nieuwe Flip zal laten zien. De verwachting is dat het apart van de Galaxy S-update zal verschijnen, dus we denken dat het in juni 2021 of misschien iets later zal worden gepresenteerd. Er wordt gezegd dat het scherm een update naar 120Hz zal krijgen voor onder meer soepeler scrollen, terwijl ook wordt verwacht dat het goedkoper dan zijn voorganger zal zijn.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Het volgende Z Fold-model van Samsung wordt naar verwachting het vlaggenschip voor de volgende generatie opvouwbare telefoons van Samsung. Er wordt verwacht dat het de voortgang van de Z Fold 2 zal volgen en dat Samsung S Pen-ondersteuning aan het pakket zal toevoegen.

Samsung Galaxy Z Fold E

Er zijn verschillende geruchten geweest die suggereren dat Samsung met meer betaalbare opvouwbare telefoons bezig is en de Galaxy Z Fold E is wat we zouden kunnen krijgen. Er is sprake van een Fold-model met een kleiner extern beeldscherm zoals de Z Flip, ontworpen om met een adviesprijs van € 1100 veel goedkoper te zijn. Zou dit een goedkoper Fold-model voor 2021 kunnen zijn?

Apple iPhone SE Plus

Zodra de iPhone SE voor 2020 werd aangekondigd, begonnen geruchten de ronde te doen over een groter model. Omdat de iPhone SE in wezen de behuizing van de iPhone 8 gebruikt, vragen mensen zich af of er een Plus-model zal worden gelanceerd om in de ruimte van de iPhone 8 Plus te passen. Nu de nieuwe iPhone 12 mini veel meer kost dan de SE, zijn wij benieuwd hoe Apple deze goedkope, maar grote kloof, gaat dichten?

Apple iPhone 13

De iPhone 12 is nog maar net gelanceerd of we horen al dat Apple misschien met een Touch ID-systeem onder het display komt. Apple kennende zou het ontwerp van de nieuwe iPhone hetzelfde ontwerp hebben als de 12, maar lijkt het er op dat Apple de inkeping in de nieuwe iPhone verkleint.

Xiaomi flip phone

Xiaomi heeft in het verleden een aantal opvouwbare prototypes laten zien en in 2021 wordt verwacht dat we drie opvouwbare apparaten zullen zien. Het zou daarbij gaan om een smartphone die naar buiten kan vouwen, eentje die naar binnen kan vouwen en de laatste zal een clamshell ontwerp krijgen. Of alles ook echt op de markt komt, valt nog te bezien.

Laat een reactie achter