Nyck de Vries werd bij het grote publiek pas echt bekend toen hij voor het seizoen 2023 een stoeltje veroverde bij het team van AlphaTauri het ‘zusterteam’ van Red Bull Racing. Daarmee werd Nyck de Vries de tweede Nederlander in de Formule 1, naast Max Verstappen die bij Red Bull een team vormt met de Mexicaan Sergio ‘Checo’ Pérez. Helaas duurde het avontuur van De Vries in de F1 niet lang. Voordat Nyck de Vries zijn opwachting maakte in de Formule 1 had hij al aansprekende resultaten geboekt. Zo werd hij kampioen in de Formule 2 in 2019 en tijdens het seizoen 2020-2021 veroverde hij de wereldtitel in de Formule E. Tijdens het seizoen van 2022 maakte De Vries zijn debuut in de F1 toen hij als vervanger mocht racen in de Grand Prix van Italië voor het team van Williams. Hij mocht daar vaste coureur Alexander Albon vervangen die vanwege een blindedarmontsteking niet kon rijden.

Geen lang succes in de Formule 1

Nyck de Vries begon vol goede moed aan het race seizoen van 2022 naast teamgenoot Yuki Tsunoda. Maar helaas kon Nyck niet echt indruk maken. Zijn beste prestatie was een twaalfde plaats op het circuit van Monza. Verder eindigde hij vooral in de achterhoede. Van de 10 races waarbij De Vries in het seizoen van 2023 aan de start verscheen viel hij twee keer uit. Vanwege de tegenvallende resultaten moest Nyck de Vries na 10 races zijn stoeltje inleveren ten gunste van Daniel Ricciardo, die namens AlphaTauri het seizoen afmaakte en ook in 2024 naast Tsunoda voor dit Italiaanse team zal rijden. Na deze grote teleurstelling besloot Nyck de Vries terug te keren naar de Formule E. Hij tekende een contract voor het seizoen 2023-2024 bij het team Mahindra Racing uit India. Mahindra Racing heeft niet alleen een Formule E team maar is ook actief in de motorsport.

Dit is Eva Bruggenwirth, de vriendin van Nyck de Vries

nyck de vries vriendin (5) - uitgelicht

Nyck de Vries houdt zijn privé leven grotendeels afgeschermd. Toch werd in 2020 bekend dat hij het heel gezellig heeft met de knappe en charmante Eva Bruggenwirth. Eva is Nederlandse, ze werd geboren in Breukelen. In 2016 vertrok ze naar de Universiteit van Groningen om daar communicatiewetenschappen te gaan studeren. In 2021 rondde ze deze studie succesvol af. Daarnaast deed ze een minor Retailing & Franchising en volgde een aparte opleiding interieurdesign bij de NIA Academie, een zeer gerenommeerd opleidingsinstituut als het gaat om interieurontwerp. Eva is dus zeker geen domme meid die hard aan de weg timmert om naast Nyck een eigen carrière op te bouwen.

Aanwezig bij races

Tijdens de korte carrière van Nyck de Vries in de Formule 1 reisde zijn vriendin Eva hem zo veel als kon achterna om hem bij zijn races aan te moedigen. Nu hij weer is teruggekeerd in de Formule E blijft ze dat ongetwijfeld doen. De Formule E, waar gereden wordt in auto’s met elektromotor, heeft namelijk de toekomst. Ook de Koningsklasse Formule 1 zal ooit van de verbrandingsmotor moeten gaan afstappen. Eva is overduidelijk trots op de prestaties van haar vriend met wie ze nu al meerdere jaren een stabiele relatie heeft.

Eigen carrière

Eva Bruggenwirth heeft naast dat ze ‘de vriendin van’ is ook een goed gevuld eigen leven. Eva is Social Media & Content Assistent bij het modebedrijf Anne + Nina, waar ze startte als content creator. Naast haar vaste baan vindt Eva ook nog tijd voor haar eigen bedrijf Guapalana. Als ondernemer produceert en verkoopt ze exclusieve gebreide kleding.

Sportief

Eva Bruggenwirth is een sportieve dame. Tijdens de wintersport zie je haar op haar snowboard van de pistes af zoeven. Daarnaast heeft ze hockey gespeeld, zowel op het veld als in de zaal. Haar opa en oma zijn fan van voetbalclub AZ uit Alkmaar. Ook hun kleindochter Eva heeft daardoor een zwak voor deze club die altijd hoog eindigt in de Nederlandse Eredivisie.

Brandwond

Eva heeft een ernstige brandwond in haar gezicht opgelopen door een ongeluk met vuurwerk toen zij een tiener was. Dankzij zorgvuldige plastische chirurgie is hier gelukkig nauwelijks nog wat van te zien. Nyck de Vries kan gewoon pronken met deze knappe dame aan zijn zijde en dat doet hij dan ook zeer regelmatig. Op hun Instagram account verschijnen regelmatig foto’s van het stralende knappe stel.

Laat een reactie achter