Er is geen bedrijf dat zonder marketing kan overleven. Marketing helpt je om jouw doelgroep te vertellen dat jouw product op de markt is en dat het een specifieke behoefte van de doelgroep vervult. In feite zul je op een verzadigde markt, waar elk bedrijf strijdt om de aandacht van dezelfde doelklanten, geconfronteerd worden met marketingoorlogen. De enorme concurrentie vereist een geweldige marketing.

Digitale marketing is echter niet de enige manier om resultaten te kunnen krijgen

De meesten van ons geloven dat digitale marketing de enige manier is om tegenwoordig resultaten te kunnen boeken. Daarom is het logisch dat we al onze marketinginspanningen op digitale platformen richten. We doen uitgebreid onderzoek naar digitale marketing en trekken geld uit voor de online promotie van het bedrijf.

Hoewel we de invloed van het internet op marketing niet kunnen ontkennen, kunnen we wel zeggen dat het een beetje overdreven is.

Hoewel de fenomenale verspreiding van het internet het einde leek te zijn voor gedrukte promotiemedia, zijn marketingcampagnes met offline kanalen nog steeds een fundamenteel aspect van de marketingstrategieën van veel bedrijven.

Het belang van digitale marketing kan gelden voor een specifieke doelmarkt, maar enkele van de beste promoties gebeuren nog steeds offline. Bedrijven doen al heel lang aan offline marketing en het is altijd succesvol geweest. Het is een beproefde manier van adverteren en er kan eigenlijk niet veel misgaan.

Wat hoort er bij offline marketing met print?

1. Folders

Folders en flyers zijn vooral vanwege hun flexibiliteit bij kleinere bedrijven vrij populair. Ze kunnen worden gebruikt als uitnodigingen voor promotionele evenementen, als kortingsbonnen voor aanbiedingen en als informatie over jouw nieuwe aanpak. Ze kunnen worden gedistribueerd in gebieden die de doelgroep vaak bezoekt. Ze kunnen ook in kranten en tijdschriften worden geplaatst of men kan die populaire koffieshop verderop van een stapeltje voorzien.

2. Sampling

Sampling biedt je doelgroep de mogelijkheid jouw product daadwerkelijk in handen te krijgen en uit te testen. Sampling is een eerlijke en directere manier van promotie.

3. Banners, posters en lichtbakplaten

Ze kunnen in de buurt van jouw kraam op de beurs worden geplaatst, zodat mensen het opmerken. Je kunt ze zelfs plaatsen langs wegen en op plaatsen waarvan je denkt dat ze zichtbaar zijn voor een groot aantal mensen. Ze kunnen een grote hulp zijn bij het aantrekken van mensen. Je zou ook lichtbakplaten drukken als je echt wilt opvallen.

4. Boekjes en brochures uitgeven via promotiepersoneel

Als je iets meer ruimte nodig hebt om de kopers aan te spreken dan de ruimte die je hebt in folders en op banners, dan kun je ook boekjes en brochures laten drukken. Je kunt er veel meer content in opnemen en ook veel meer mensen bereiken als je het via promotiewerk laat verspreiden. Als je meer details aan de consument wilt geven, dan is dit een vorm waarvoor je moet kiezen. Het gebruik van dergelijk marketingmateriaal stelt je in staat om informatie over jouw bedrijf en haar geschiedenis te geven, je kunt vermelden waar jouw bedrijf voor staat en je kunt tevens substantiële informatie verstrekken over het product- en het dienstenaanbod.

5. Visitekaartjes

visitekaartjes

Dus jij promoot je bedrijf en je ontmoet een potentiële lead. Wat doe je dan? Je overhandigt natuurlijk jouw visitekaartje! Je kunt mensen niet na elke bijeenkomst tv-advertenties laten zien. Je moet dus visitekaartjes laten afdrukken en bij de hand hebben om ze uit te kunnen delen. Ze zijn als promotiemateriaal erg gemakkelijk. Ze zijn tastbaar en de mensen aan wie je het geeft, kunnen wanneer ze maar willen die informatie gebruiken.

6. Zakelijk briefpapier

Je kunt door zakelijk briefpapier te laten afdrukken, laten zien hoe trots jij op jouw nieuwe bedrijf bent. Je kunt dat bedrijfslogo op al je drukwerk gebruiken. Van briefhoofden en enveloppen tot alle notitieboekjes, kun jij alles afstemmen op jouw merkontwerp. Dit voegt ook een dimensie van betrouwbaarheid aan jouw bedrijf toe.

Laat een reactie achter