Een auto heeft onderhoud nodig, of je het nu wil of niet. Hoe meer kilometers je rijdt met de auto, hoe meer onderhoud er aan de auto gedaan moet worden. Er zitten vele onderdelen in een auto die na verloop van tijd toe zijn aan herstel of zelfs vervanging. Het onderhoud aan je auto is vaak een kostenpost waar je niet op zit te wachten. Wanneer je je auto bij de garage afgeeft, is het maar te hopen dat de kosten niet te hoog uitpakken. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen, om de kosten voor onderhoud aan je auto zo laag mogelijk te houden. Wij nemen een aantal van de tips met je door, zodat jij ook kunt besparen op de kosten van het onderhoud van je auto.

Veilige rijstijl

De manier waarop je in je auto rijdt, heeft snelheid van slijtage aan de onderdelen in je auto. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid en dus ook de aanslag op de remmen. Als je vaak erg hard rijdt en daarom ook hard moet remmen, slijten de remblokken sneller. Ook het doorschakelen kan invloed hebben op de onderdelen van je auto. Als je volgens het nieuwe rijden rijdt, oftewel doorschakelen boven de 2.000 toeren, is de impact op onder andere de versnellingsbak minder. Bovendien verbruik je daarmee minder benzine, wat ook goed is voor de portemonnee.

Juiste bandenspanning

Het is aan te raden om de bandenspanning van jouw banden regelmatig te controleren. Het vervangen van vier banden onder je auto kan namelijk een flinke kostenpost zijn. Door regelmatig te controleren of jouw banden nog de juiste spanning hebben, zorg je niet alleen voor een lager brandstofverbruik maar ook voor een lager risico op een klapband. Het controleren van de bandenspanning kan bijvoorbeeld op een tankstation. Één keer per maand je spanning controleren is geen overbodige luxe.

Zelf onderdelen vervangen

auto-onderhoud

Als je je kapotte onderdelen laat vervangen door een vakgarage, worden er ook werkuren doorberekend. Hierdoor kan de factuur onnodig hoog worden. Als je zelf een beetje handig bent, kun je vaak zelf ook kleine onderdelen vervangen. Online kun je verschillende onderdelen gemakkelijk bestellen. Om te kijken welke onderdelen je gemakkelijk zelf kunt bestellen, bezoek je hier besteonderdelen.nl.

Let er vooral op dat je niet te lang wacht met het onderhoud van je auto. Als je dit maar blijft uitstellen, is de kans groot dat onderdelen niet meer te repareren zijn en zelfs helemaal vervangen moeten worden. Dit maakt de kosten nog hoger. Bekijk voor onderdelen de auto-onderdelen App zij bieden een ruim aanbod aan scherp geprijsde auto-onderdelen.

Laat een reactie achter