Boekhouden, als ondernemer ontkom je er niet aan. Heb jij hier een hekel aan? Dan besteed je jouw administratie mogelijk uit aan een accountant of administratiekantoor. Jij hoeft hierdoor zelf niet om te kijken naar jouw boekhouding. Dit is een voordeel, maar uitbesteden heeft ook een nadeel. Het brengt namelijk kosten met zich mee. Vind jij het zonde om te betalen voor jouw boekhouding? Dan zit er niets anders op dan er zelf mee aan de slag te gaan. Gelukkig kun je hier tegenwoordig een boekhoudprogramma voor gebruiken. Vroeger gebruikten ondernemers vaak een offline programma, maar tegenwoordig gebeurt boekhouden steeds vaker online. Waarom online boekhouden de laatste jaren aan populariteit wint? Dat leggen wij je in deze tekst haarfijn uit.

Gemak

finance

De voornaamste reden dat steeds meer ondernemers voor online boekhouden kiezen, is het gemak ervan. Jij hoeft namelijk niet alles meer handmatig in bijvoorbeeld een Excelsheet in te vullen. Althans, niet wanneer jij jouw zakelijke rekening koppelt aan een online boekhoudprogramma. Dit heeft als voordeel dat transacties van de rekening direct in het programma komen te staan. Gebruik je het programma daarnaast voor facturatie? Dan worden transacties direct aan de juiste facturen gekoppeld.

Krijg je als ondernemer geregeld papieren bonnetjes of facturen? Dan moet je deze ook opnemen in jouw administratie. De gemiddelde ondernemer voert de bedragen op deze papieren rekeningen handmatig in. Bij online boekhouden kan dit een stuk makkelijker. Via de bijbehorende app maak jij simpelweg een foto van de factuur of het bonnetje. Het boekhoudprogramma leest deze in, waardoor de bon of factuur direct in jouw digitale administratie zit.

Tijdwinst

Veel ondernemers werken hun administratie eenmaal per week of eenmaal per maand bij. Dit lijkt misschien weinig, maar toch is het voor de gemiddelde ondernemer al te veel. Vind jij het ook vervelend om telkens weer (veel) tijd te steken in jouw boekhouding? Dan is online boekhouden zeker aan te raden. Waarom? Omdat dit jou bijzonder veel tijdwinst oplevert. Zoals we hierboven al aanhaalden, worden transacties direct ingelezen. Daarbij komt dat het programma ze direct kan koppelen aan de bijbehorende facturen. Je bespaart daarnaast veel tijd met de btw-aangifte. Een online boekhoudprogramma zet deze namelijk direct voor jou klaar. Jij hoeft deze alleen nog maar te versturen. Wil jij tijd besparen op jouw boekhouding? Kies dan voor online boekhouden. Klik hier om direct een boekhoudprogramma aan te schaffen.

Overal inzichtelijk

laptop-business-werken

Doe jij jouw boekhouding al sinds jaar en dag zelf? Dan is de kans groot dat je hiervoor offline boekhoudsoftware gebruikt. Je kent inmiddels ongetwijfeld alle ins en outs van het programma. Daarom stap je waarschijnlijk niet snel over naar online boekhouden. Toch is overstappen ook in deze situatie voordelig. Waarom? Omdat jouw boekhouding slechts vanaf één plek inzichtelijk is wanneer je offline boekhoudsoftware gebruikt. Bij online boekhouden is dit niet het geval. Dit programma installeer je namelijk niet op een computer, maar gebruik je via het internet. Je hoeft hierdoor niet per se achter jouw werkcomputer te zitten om de administratie te bekijken. Nee, want je kunt er ook thuis of op vakantie naar kijken met behulp van jouw smartphone of tablet. Kortom: met online boekhouden heb jij altijd en overal inzicht in jouw administratie.

Laat een reactie achter