Of je nu al ervaring hebt met het verkopen op het internet of hier nog niet zo bekend mee bent, we zijn er om je te helpen met het verbeteren van je online kledingwinkel. Iedereen kan in principe online een eigen bedrijf beginnen.
Steeds meer mensen wennen aan het idee dingen te kopen, die ze niet kunnen aanraken of uitproberen en verkopers worden steeds beter in het online presenteren van hun producten.
Online kleding kopen is niet alleen in Nederland een trend, het is wereldwijd volop in de gang. Kleding staat dan ook op nummer 1 als het gaat om het type product dat online het meest gekocht wordt. Het is dan ook geen wonder dat zovelen een online kledingwinkel lanceren of al hebben.
Lees onze tips hieronder wanneer je interesse hebt om een eigen online kledingwinkel te beginnen.
1. Zoek de juiste webwinkel software
Met een geschikte webwinkel software kan je gemakkelijk een webshop maken. Voorbeelden van goede webwinkel software vindt je op Eigenwebwinkelbeginnen.nl.
2. Bekijk wat jou uniek maakt en laat het iedereen weten
Waarom zouden mensen een sieraad van jou kopen en niet van een andere site? Wat maakt jouw kleding anders? Wat het ook is dat jou en je producten speciaal maakt, zorg ervoor dat mensen het weten.
3. Maak jouw winkelnaam relevant en onvergetelijk
Dit punt spreekt echt voor zich. Maar maak de dingen niet te ingewikkeld met een al te ingewikkelde of een lange naam, omdat mensen moeite hebben om het te onthouden. Wanneer iemand een klant vraagt waar zijn shirt/tas/ring vandaan komt, wil je dat ze jouw site gemakkelijk kunnen noemen.
4. Bestudeer de prijsstelling van jouw concurrenten (en maak die van jou nog aantrekkelijker)
Je wilt natuurlijk dat mensen jou boven je concurrenten kiezen, dus kijk wie ze zijn, wat ze verkopen en wat ze hiervoor berekenen. Denk aan het belonen van klanten met speciale aanbiedingen en koopjes.
5. Ruim je winkel op en maak categorieën
Maak het bekijken van jouw producten voor bezoekers zo eenvoudig mogelijk. Als het een hele klus is om te vinden waarnaar ze op zoek zijn, is de kans groot dat ze niet blijven hangen, dus zorg ervoor dat je je producten in verstandige categorieën onderverdeelt, zodat bezoekers weten waar ze naartoe moeten.
6. Bedenk mooie beschrijvingen voor jouw producten
Denk bij elk product aan jouw doelgroep en schrijf de beschrijving alsof het een verkooppraatje voor hen is. Leg uit wat het is, hoe het past en hoe het de koper ten goede komt. Laat de beschrijving veel details over de gebruikte materialen, functies en specificaties bevatten. En als ze in het nieuws zijn geweest, benoem dat dan ook – dat kan de verkoop echt bevorderen. Schrijf vooral met passie want dit zijn tenslotte jouw producten!
7. Verras hen met mooie gefotografeerde producten
Je hebt dus een beschrijving van jouw product, maar dat zal niet veel helpen als de producten niet mooi zijn gefotografeerd. Het is aan jou of je de kleding op een model wilt weergeven of op een andere manier, maar zorg ervoor dat je drie of vier afbeeldingen opneemt met verschillende aspecten van jouw product, vanuit verschillende hoeken en zoomniveaus, inclusief close-ups van het materiaal en de patronen.
8. Toon details
Bezoekers willen graag zoveel mogelijk details zien voordat ze bereid zijn om hier geld aan uit te geven. Laten we eerlijk zijn, er is niets ergers dan iets te ontvangen dat je van plan bent om de volgende avond te dragen en te ontdekken dat het niet past. Voorkom teleurstellingen. Dus, om dergelijke scrupules te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de exacte maten verstrekt. Als je aan een internationaal publiek verkoopt, is dit nog belangrijker, dus zorg ervoor dat je de details ook in verschillende formats opneemt.
9. Benut de social media
Tenzij je de afgelopen jaren niet met de tijd bent meegegaan, zul je vast wel weten dat de social media steeds belangrijker wordt. Of je nu reclame maakt voor speciale aanbiedingen en nieuwe producten of gewoon contact wilt maken met klanten die willen chatten, er wordt dus verwacht dat je al gebruikmaakt van de social media platforms. Maar het gaat verder dan dat want er wordt voorspeld dat in 2017 50% van de online verkopen via de social media kanalen zal plaatsvinden. Als je hiervan wilt profiteren, kun je op Facebook verkopen door je eigen Facebook-winkel te maken, die naar je website linkt. Bekijk voor stapsgewijze instructies hierover onze handleiding.
10. Maak het niet te gek met de verzendkosten
Jouw productprijzen zijn misschien precies goed, maar als je woekerprijzen berekend voor de verzendkosten, zullen mensen dit echt niet kopen. Zodra je hebt uitgewerkt wat het jou gaat kosten om de artikelen te verzenden, moet je daarop, inclusief eventuele verpakkingskosten, de prijs berkenen. Je kunt ook de verzendkosten in de totale kosten factureren en dan kun je ‘gratis verzending’ aanbieden.
11. Maak het retourneren van items gemakkelijk
Hopelijk krijg je door jouw correcte productbeschrijvingen en informatie over de maten niet al te veel geretourneerde artikelen en met een retourbeleid zonder gedoe val je zeker op als winkel om te kopen.
Zo gemakkelijk is het. Laat ons weten of je wat aan dit advies hebt gehad en we horen graag meer van mensen die al langer een online kledingwinkel hebben – deel je reactie hieronder als je hier wat aan toe te voegen hebt.
En voor degenen die net beginnen, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat het even kan duren voordat de bestellingen binnenstromen – het web is een geweldige plaats en je zult hard moeten werken om naamsbekendheid te krijgen en je klantenbestand op te bouwen.
Als je direct een webshop wilt starten, met Lightspeed maak je gemakkelijk een professionele webwinkel.
Laat een reactie achter