Je kunt tegenwoordig legaal online sportweddenschappen doen. Dat is erg leuk voor de sportfans onder ons, maar hoe weet je nou hoe je dit het beste aan kunt pakken? Misschien zit je met vragen in je hoofd zoals: wanneer heb ik te maken met een betrouwbare bookmaker? In dit artikel helpen we je op weg met de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het doen van online sportweddenschappen.

Blijf de bookmakers vergelijken

laptop-telefoon-werken

Je zult erachter komen dat er veel verschillende bookmakers zijn. Sinds de legalisering van het online wedden op sportwedstrijden in oktober 2021 zijn er een aantal bookmakers bij gekomen. Kijk daarom eerst welke bookmaker de wedstrijden aanbiedt waar jij graag op wil gaan wedden. Zo zijn er bookmakers die zich alleen richten op voetbal, maar ook bookmakers die een breed scala aan sporten aanbieden, zoals tennis en zelfs paardenrennen. Ook als je eenmaal een bookmaker hebt uitgezocht kan het geen kwaad om te blijven vergelijken; sommige wedkantoren bieden betere voorwaarden aan.

Wanneer is een bookmaker betrouwbaar?

De makkelijkste manier om vervolgens te controleren of je te maken hebt met een betrouwbare bookmaker is door na te gaan of deze is aangesloten bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Als dit het geval is, weet je zeker dat het wedkantoor voldoet aan de eisen die worden gesteld aan online bookmakers in Nederland. Daarnaast zou je nog kunnen kijken of de bookmaker bekende en algemeen geaccepteerde betaalmethodes aanbiedt op de website. Tip: veel betrouwbare bookmakers geven een bonus of free bet als welkomstcadeau. Dit zou je ook in overweging kunnen nemen bij je beslissing.

Hoe werken bookmakers?

paardrij-wedstrijd

Natuurlijk heeft het doen van online sportweddenschappen vooral te maken met geluk, maar je kunt zeker zelf bijdragen aan het succes ervan. Dit krijg je voor elkaar door goed te weten hoe de bookmakers te werk gaan. Zij bepalen de te winnen bedragen namelijk aan de hand van de zogenoemde odds, ook wel quoteringen genoemd. Is er bijvoorbeeld een wedstrijduitslag waar veel op wordt gewed? Dan zal de bookmaker hier een lagere prijs aan toekennen. Zet jij je geld in op een risicovolle uitslag en komt deze voorspelling uit? Dan zul je automatisch een hoger bedrag winnen!

Vergeet de externe factoren niet

Daarnaast hebben jouw voorspellingen ook nog te maken met externe factoren in de sportwereld. Denk maar eens aan transfers van je favoriete spelers of misschien schorsingen of blessures van sterspelers, waardoor de uitslag heel anders zou kunnen lopen. Deze factoren kun je niet voorkomen, maar je kunt er wel rekening mee houden! Door je goed in te lezen maak jij een grotere kans op een goede winst!

Maak duidelijke afspraken met jezelf

Spelen doe je voor je plezier, dat geldt ook voor gokken. Het is daarom belangrijk dat je vooraf altijd hele duidelijke afspraken maakt met jezelf over hoe en hoeveel je gaat gokken. Zo voorkom je dat gokken een verslaving wordt waarbij je, naast veel geld, ook familie en vrienden kan verliezen. Zorg ook dat je altijd nuchter blijft zodat je helder kan nadenken en weet waar je mee bezig bent. Dat komt je spel en je kansen alleen maar ten goede. De website van de Kansspelautoriteit geeft 10 tips voor veilig spelen, die we je zeker aanraden om goed door te lezen. Rest ons alleen te zeggen, veel speelplezier!

Laat een reactie achter