In sommige gevallen wil je graag een studie volgen vanuit het buitenland. Misschien woon je in het buitenland of verblijf je hier voor langere tijd. Ook in dit geval is het mogelijk om een studie te volgen bij de NCOI. Je kiest in dat geval voor een thuisstudie. Dit wordt binnen de NCOI ook wel ‘studeren op afstand’ genoemd.

Een NCOI thuisstudie

studeren-man-boek-horloge

Tijdens een NCOI thuisstudie volg je je studie volledig vanuit huis. Je hoeft dus niet op locatie te komen of bijeenkomsten bij te wonen. Het is alleen belangrijk dat je kiest voor een opleiding die op afstand gedaan kan worden. Online kan je een NCOI opleiding vinden die je thuis kan volgen.

Het fijne van een thuisstudie is dat je jouw tijd helemaal zelf kan indelen. Je kan dus studeren op de momenten dat het jou uitkomt. Rekening houden met het tijdsverschil hoeft dus ook niet. Het maakt niet uit op welk uur van de dag je aan je studie gaat zitten. Jij werkt in je eigen tijd en je persoonlijke begeleider doet dit vervolgens ook.

Je doet je studie in de online leeromgeving van de NCOI. Hierin staat welke literatuur je moet lezen en welke opdrachten je moet maken. Alle onderdelen van de studie voer je zelfstandig uit wanneer jij er tijd voor hebt. Je persoonlijk begeleider voorziet de ingeleverde opdrachten van feedback. Hier kan jij vervolgens weer mee aan de slag.

Zelfstandig studeren op afstand

leren-studeren-lezen

Het studeren op afstand vraagt een bepaalde mate van zelfstandigheid van je. Er zijn geen bijeenkomsten waarin je gemotiveerd wordt om de stof te lezen en de opdrachten te maken. Wanneer je gaat studeren op afstand, kies je uit een deeltijd studie of een voltijd studie. Een deeltijdstudie kan je prima naast een baan of andere bezigheden uitvoeren.

Het is dus helemaal aan jou wanneer je tijd en energie in het volgen van de studie steekt. Wel houd je hierbij rekening met de gestelde deadlines van de opleiding. Er zijn bepaalde data waarop opdrachten ingeleverd moeten worden. Dit doe je in de digitale leeromgeving. Je persoonlijke begeleider kijkt deze opdrachten dan na en voorziet ze van feedback. Op die manier werk je toe naar het eindexamen. Ook het examen wordt op een vaste datum gemaakt.

De indeling van de NCOI thuisstudies helpt je met het halen van de deadlines. Er is een duidelijke structuur met verschillende modules en opdrachten. Zo weet je precies wanneer je iets af moet hebben.

Laat een reactie achter