Taart bestellen is eigenlijk altijd een goed idee. Het maakt niet uit voor welke gelegenheid het is. Of dat het misschien zelfs wel zomaar wordt gedaan. Met taart maak je iedereen gelukkig. Het is een leuke manier om iets te vieren of om iemand juist een hart onder de riem te steken. Toch komt er bij het online taart bestellen best wel wat kijken. Ben jij ook wel eens toe aan een heerlijke stuk taart of heb je binnenkort iets te vieren? Neem dan de onderstaande checklist door. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Ontdek de beste smaak

zoete-taart

Wat de beste smaak is voor jouw taart? Dat hangt natuurlijk geheel van jouw eigen persoonlijke wensen af. De meeste mensen weten wel welke smaak ze lekker of juist helemaal niet lekker vinden. Maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om eens te experimenteren met nieuwe smaken. Ben je benieuwd welke smaak echt bij jou past of verrassend lekker is? Kies er dan voor om eerst eens een klein gebakje in dezelfde smaak te bestellen. Zo ben je minder geld kwijt en kan je eerst eens proeven, alvorens je een complete taart bestelt. Het zou toch zonde zijn als je een dure taart bestelt en deze vervolgens zelf helemaal niet lust.

Grootte van de taart

Dan is ook nog de grootte van de taart van belang. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel personen er van de taart zullen proeven. Bij de meeste taarten staat duidelijk aangegeven voor hoeveel personen deze is. Meestal variëren deze van 8-12 personen tot 20-25 personen.

Val je net tussen een bepaalde grootte in met jouw hoeveelheid personen? Bedenk dan goed hoe machtig de taart is. Bij een zeer machtige taart (bijvoorbeeld met glazuur en chocolade) is de kans groot dat mensen na een klein stukje al redelijk vol zitten. Dan heb je dus ook een minder grote taart nodig. Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen? Bestel dan twee kleinere taarten of één grote en één kleine, zodat je zéker genoeg hebt.

Leuke boodschap

Bestel je de taart als cadeau voor iemand anders? Bijvoorbeeld de verjaardag van je kind, vriend(in), ouder of iemand anders die je dierbaar is? Of voor een bijzondere gelegenheid zoals een jubileum of ontslag na een lange periode in het ziekenhuis? Dan is het natuurlijk ook leuk om de taart te vergezellen met een leuke, mooie of grappige boodschap. De meeste taarten zijn te personaliseren. Een leuke manier om het cadeau nóg persoonlijker te maken.

Houd rekening met dieetwensen en allergieën

Weet je van tevoren wie er een vorkje mee prikt? Dan is het ook wel zo netjes om rekening te houden met de dieetwensen en eventuele allergieën. Gelukkig is het aanbod van taarten tegenwoordig erg groot. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een glutenvrije- of vegantaart te kiezen. Op die manier is er voor ieder wel wat wils te vinden. 

Laat een reactie achter