Voor degenen die graag op vakantie willen ontspannen maar ook van actie houden, dan is dit de reis voor jou. De non-profit Aurora Trust Foundation heeft samen met SubSea Explorers, een marine archeologie expeditiebedrijf en U Boat Worx, een Nederlandse fabrikant van dompelboten, samengewerkt. In de eerste plaats bieden ze een programma aan waar u kunt deelnemen aan een onderzeese archeologische expeditie voor de kust van Sicilië, niet als toerist, maar als exploratiepersoneel vanuit een onderwaterboot. Hoe tof is dat?!

Het programma bestaat uit een missie van 8 weken lang (20 juni tot 21 augustus). Tijdens elke missie zullen de avonturiers deel uitmaken van een crew van drie leden, een genoteerde archeoloog en een professionele subpiloot die gebruik maakt van een state of the art duikboot, of terwijl, een persoonlijke onderzeeër. Hiermee worden oude Romeinse scheepswrakken gedocumenteerd en gefotografeerd die bijna 2000 jaar geleden zijn gezonken. De onderwaterboten kunnen naar een diepte van 150 meter duiken.

Tijdens het avontuur krijg je de kans om aan boort te leven van een luxe jacht of villa, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Hier kan je genieten van mediterraan eten en leer je meer over de cultuur en geschiedenis van de plaats als bemanningslid. Enthousiasten die zich voor dit avontuur inschrijven, zullen drie missies ondergaan in de C-Explorer 3. In deze onderwaterboot of eerder gezegd, persoonlijke onderzeeër, heb je een 360 graden uitzicht die je het gevoel geeft alsof je in een groot aquarium bent.

Onder het toezicht van de Siciliaanse overheid worden enkele onderdelen verwijderd van de zeebodem die in musea tentoongesteld worden.

Dit avontuur is alleen niet goedkoop, voor ongeveer €123.500 per persoon krijg je een villa als accommodatie en maaltijden. Transportkosten zijn niet inbegrepen in het pakket. Dit is waarschijnlijk net even teveel van het goede.

Het is misschien veel geld, maar wel een echte ‘once-in-a-life-time’ ervaring!

Laat een reactie achter