Merk jij het ook, dat je na maanden thuiswerken in lockdown écht behoefte hebt aan een full-body massage? Door COVID-19 kan dit niet, dus de kans is groot dat je elke ochtend uit je bed rolt met een pijnlijke nek of een onderrug die wel een warmwaterkruik kan gebruiken. De stress van de situatie, gecombineerd met het vaak verkeerd zitten tijdens het thuiswerken, is een aanslag op ieders lichaam. In dit artikel bespreken we 3 tips om te ontstressen na een lange dag werken.

Start en/of sluit je dag af met yoga

yoga-man

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend omdat het goed is voor het lichaam én de geest. Je hoeft zelfs niet eens een pro te zijn om te genieten van de voordelen van yoga. Zo kan een kleine yogasessie elke ochtend je helpen om structuur in je ochtend te brengen en om je spieren los te maken. ‘s Avonds kan yoga dan weer helpen om tot rust te komen, zodat je slaapt als een engel.  

Ga op een acupressuur mat liggen

Ken je acupressuur matten, ook gekend als ‘shakti matten’? Dit zijn spijkermatten met duizenden drukpunten, waar je op gaat liggen. Dit doet eerst wat pijn, maar voelt na een tijdje erg lekker omdat de gelukshormonen endorfine en oxytocine worden aangemaakt. De duizenden drukpunten stimuleren de doorbloeding, wat je heerlijk kan laten ontspannen. Bovendien kan de spijkermat pijn verlichten. 

Wil je helemaal tot rust komen? Plug je mobiel in met je iPhone oplader of Samsung oplader en kies ontspannende muziek op YouTube of Spotify. Velen genieten erg van bosgeluiden of het geluid van regen op een dak. Wedden dat je na een kwartiertje of een half uur helemaal relaxt bent? 

Sluit je dag af zonder technologie

man met telefoon

Heb je moeite om na een lange dag in slaap te vallen? Dan kan het handig zijn om je dag steeds af te sluiten met een half uurtje ‘me-time’. Zet je mobiel in slaapstand en leg deze aan de kant en zet de televisie uit. Ook al zijn er filters die het licht van technologie veranderen, het is altijd goed voor je als je dit licht niet ziet in de periode net voor je naar bed gaat. Als je je pyjama nog niet aan hebt, is dit het moment. Dim de lichten en ga in bed liggen. Je kunt nog naar wat rustige muziek luisteren of een hoofdstuk van een boek lezen, maar wat je ook doet, het is belangrijk dat je er helemaal tot rust van komt. Ook ademhalingsoefeningen kunnen helpen om de stress van de voorbije dag helemaal van je af te zetten, zodat je hierna heerlijk kunt indommelen. 

We hopen dat deze tips je helpen om helemaal te relaxen!

Laat een reactie achter