Ooglidcorrectie kan je uiterlijk revitaliseren, waardoor je er jaren jonger uitziet. Naarmate je ouder wordt begint de huid rond je oogleden te hangen en te verslappen, waardoor je er moe of verloederd uitziet. Bij Kliniek Veldhoven kan een deskundige team voor plastische chirurgie echter helpen de tekenen van veroudering rond de ogen te verbeteren met Blepharoplastie, ook wel ooglidchirurgie genoemd. Hier zijn 5 dingen die je moet overwegen voor je besluit ooglid chirurgie te ondergaan.

1. De juiste kandidaat voor deze ingreep

chirurg

Voordat je een ooglidcorrectie overweegt is het belangrijk je arts te vragen of je een ideale kandidaat bent. Dit zal helpen om de ingreep zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Een ideale kandidaat is iemand in een algemeen goede gezondheid. Het is ook belangrijk dat potentiële kandidaten realistische verwachtingen hebben over de resultaten die met deze ingreep verkregen kunnen worden. Typisch zijn mensen die deze ingreep overwegen op zoek naar verbetering van overtollige huid op het bovenste en/of onderste ooglid, hangende of verslapte oogleden, uitgesproken wallen onder de ogen, of hangende onderste oogleden.

2. Mogelijke uitvaltijd

Patiënten die overwegen een ooglidcorrectie te ondergaan, moeten absoluut begrijpen welke hersteltijd met deze ingreep gepaard gaan. Overleg vóór je ingreep met je arts over de mogelijkheid om de ooglid operatie te combineren met eventuele andere gezichtsoperaties die je overweegt, zoals een facelift of wenkbrauw lift. Zo kun je misschien van de operatie gebruik maken om meerdere ingrepen te voltooien.

3. Nazorg

oog-pupil-rond-licht

Ooglid chirurgie is meestal een poliklinische ingreep. Dit betekent dat je vaak nog dezelfde dag van de operatie naar huis kunt, hoewel je meestal nog een paar uur in het operatiecentrum blijft om te herstellen. Gewoonlijk hebben patiënten gedurende enkele dagen na de operatie licht ongemak, dus het is belangrijk op te merken dat het aanbevolen is dat patiënten op de dag van de operatie naar huis begeleid worden. Het is goed om vóór deze ingreep te begrijpen dat enige zwelling en blauwe plekken te verwachten zijn gedurende ongeveer twee weken na de operatie. Patiënten kunnen meestal ongeveer 5 dagen na de operatie weer aan het werk en kunnen make-up gebruiken om eventuele roodheid of blauwe plekken die nog aanwezig zijn te helpen verbergen. Het is ook belangrijk te weten dat patiënten minstens 3 weken moeten wachten voor ze weer inspannende activiteiten kunnen ondernemen.

4. Risico’s verbonden aan een ooglidcorrectie

Omdat een ooglidcorrectie een chirurgische ingreep is, brengt ze net als bijvoorbeeld een borstvergroting, enkele risico’s met zich mee. De risico’s van een operatie in het algemeen zijn ongunstig reageren op verdoving, infectie, overmatig bloeden, en/of bloedstolsels. De risico’s die specifiek aan ooglid operaties verbonden zijn, hoewel zeldzaam, zijn als volgt:

  • Droge of geïrriteerde ogen
  • Ooglid problemen, zoals het onvermogen de ogen volledig te sluiten
  • Zichtbare littekens en/of afwijking van de normale huidskleur
  • Verwonding van de oogspieren
  • Tijdelijk wazig zien

Om de risico’s zo klein mogelijk te houden is het aan te bevelen de ingreep te laten uitvoeren door een ervaren, hooggekwalificeerde chirurg.

5. Ooglidcorrectie en kraaienpootjes

person's right eye

Hoewel een ooglidcorrectie je uiterlijk aanzienlijk kan helpen verbeteren, is het belangrijk op te merken dat je er geen kraaienpootjes mee kunt wegwerken. Een andere ingreep is nodig om dat soort rimpels te corrigeren.

Laat een reactie achter