Ga je binnenkort op reis met de auto? Dat is een heerlijk vooruitzicht. Het levert toch echt het ultieme vakantiegevoel op. Je stapt gewoon in – en rijden maar! Je ziet wel waar de weg je brengt. Of je stippelt vooraf alvast een route uit. Ga na welke manier van reizen bij jou past. Deze tips helpen je in ieder geval op weg.

Betrouwbare wagen

Natuurlijk is het belangrijk om op je auto te kunnen vertrouwen tijdens je reis. Laat de auto dus nog even keuren voor vertrek, mocht dit nodig zijn. Of misschien heb je net nog een kleine of grote beurt laten doen. Dat zit je waarschijnlijk wel goed. Alhoewel, als je een heel oude auto hebt, blijft het toch een gok. Je wilt voorkomen dat je straks met pech langs de weg staat! Misschien is het tijdelijk leasen van een auto dan een optie. Je kunt dit ook voor een kortere periode doen, ideaal tijdens de vakantie dus. Of als je zelf geen auto hebt, is dit net zo goed een uitkomst. Heb je een bedrijf? Dan kun je kiezen voor zakelijk shortlease. Kun je er meteen zakelijke ritten mee maken. Maar ook als particulier kun je een auto leasen, voor welk doeleinde je de auto ook gaat gebruiken.

Benodigdheden mee

man-auto-rijden

Terug naar de vakantieplannen! Neem alle benodigdheden mee onderweg. Een groot voordeel aan een autovakantie is toch wel dat je veel kwijt kunt in de wagen. Dat is anders dan wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig reist, en aan een koffer gebonden bent. Het ligt aan het type vakantie hoeveel je daadwerkelijk nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld kamperen en heb je zelf een tent en alle bijbehorende items mee? Dat neemt natuurlijk veel plek in beslag. Misschien ben je voor je vakantie dan wel toe aan een grotere auto. Ga met een private shortlease op zoek naar de wagen die aan deze wens voldoet. Een auto met een ruime kofferbak is bijvoorbeeld een uitkomst. Reis je met je gezin? Dan wil je ook genoeg plek hebben op de achterbank, zodat iedereen comfortabel kan zitten. Met het inpakken van de spullen kun je trouwens al lekker op tijd beginnen. Daar doe je jezelf wel zo’n groot plezier mee, en het is vooral een manier om last-minute stress te besparen.

Tanken in het buitenland

In Nederland is tanken relatief duur. In het buitenland, zoals in onze buurlanden, kun je vaak goedkoper tanken. Kies er daarom voor om in het buitenland te tanken. Zeker als je tank nog goed vol zit, kun je de grens vaak prima halen. En op de terugweg maak je juist nog even een stop bij een voordelig tankstation, voordat je het land weer binnenrijdt. Rijd je niet op brandstof, maar juist elektrisch? Dan is het slim om vooraf uit te zoeken waar de laadpalen zijn op de route. Hoewel er namelijk steeds meer laadpalen te vinden zijn, kun je je nog weleens in een gebied bevinden waar er maar weinig aanwezig zijn. En daar wil je natuurlijk niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat je auto leeg is. Stop liever een keertje te vroeg om te laden, dan te laat.

Regels en routes

Ga je op vakantie naar het buitenland? Het kan zo zijn dat de verkeersregels in het buitenland net even wat anders in elkaar steken dan hier. In Europa vallen de verschillen overigens wel mee. Maar toch is het slim om je hierin te verdiepen, zodat je gewoon netjes op de hoogte bent. Verder is het verstandig om de route die je gaat maken alvast in grote lijnen uit te denken, of je nu in binnenland of buitenland op vakantie gaat. Zijn er bepaalde afzettingen of omleidingen? En wil je de tolwegen vermijden, of vind je het prima om hier overheen te rijden? Dit neem je allemaal mee in je planning.

Door je goed voor te bereiden, verloopt de reis zo comfortabel mogelijk. Geniet tussendoor natuurlijk ook van de mooie uitzichten die je tegenkomt. En maak regelmatig een stop om even uit te rusten. Zo kom je vanzelf op de plek van bestemming aan!

Laat een reactie achter