De volgende generatie hot tubs is betaalbaar, draagbaar en opblaasbaar. Geniet van het goede leven – deze opblaasbare, bubbelende lekkernijen zijn een blijvertje. Weten waarom een opblaasbaar bubbelbad jouw geld waard is? Lees dan snel verder.

Wat is een opblaasbaar bubbelbad?

Zoals de naam al zegt, zijn opblaasbare hot tubs met een zachte buitenkant, draagbare opblaasbare kuipen gevuld met verwarmd water. Ze zijn ideaal om te ontspannen of pijnlijke spieren te verzachten en kunnen bijna overal worden opgezet – buiten en binnen. Ze kunnen ook gemakkelijk worden ingepakt om mee te nemen naar de camping of het strandhuisje.

In tegenstelling tot ingebouwde bubbelbaden zijn opblaasbare versies een uitstekende manier om stress weg te weken in thermaal water zonder veel geld uit te geven of een grote verplichting aan te gaan.

Er zijn voor- en nadelen aan het bezit van een opblaasbare bubbelbad:

opblaasbaar-jacuzzi-bruin

Voordelen:

 • Betaalbaarheid
 • Draagbaarheid en ruimtebesparing
 • Gemakkelijke installatie
 • Zacht kussen voor je rug en nek
 • Opvouwbaar en op te bergen

Nadelen:

 • Vatbaar voor prikken en schuren
 • Water kan lang nodig hebben om op te warmen
 • Capaciteit kan misleidend zijn (kijk naar de binnen-, niet naar de buitenmaten);
 • Onveilig voor kleine kinderen

Opblaasbare bubbelbad verzorgen en onderhouden

Opblaasbare hot tubs worden bijna altijd geleverd met pompen, filters en verwarmers inbegrepen. En net als ingebouwde spa’s, bubbelbaden en zwembaden zul je ze regelmatig moeten schoonmaken en behandelen om ze veilig en hygiënisch te houden voor de baders.

Water behandelen met chemicaliën

Omdat bepaalde chemicaliën het vinyl kunnen beschadigen, gebruik je best alleen producten die voor opblaasbare hot tubs worden aanbevolen, zoals deze chloor starterskit. Het is ook een goed idee om regelmatig de waterchemie van je opblaasbare hot tub te controleren op de juiste pH, chloor en andere waarden.

Laat de kuip regelmatig leeglopen en schrobben

Schoon water is de sleutel voor ontspanning en genot van je hot tub. De meeste deskundigen raden aan het water om de paar maanden of zo te vervangen. Als je de kuip leeg maakt, schrob dan de binnenkant goed met een doek of spons om smurrie, uitschot en schimmel te verwijderen voor je hem weer vult.

Een goede tip: Plaats een geïsoleerd deksel om onzuiverheden die zich binnenin nestelen te verminderen en om warmteverlies tussen dompelbaden te beperken.

Verwijder het filter en spoel het uit

Je kunt het filter van je opblaasbare jacuzzi het beste een keer per week schoonmaken om te voorkomen dat het verstopt raakt met vuil en afval. Een goede filterreiniging helpt ook de motor efficiënter te werken.

Om het filter schoon te maken zet je de motor uit, verwijder je het filter en spoel je het uit met een slang of onder de kraan. Controleer het filter na elk gebruik en vervang het om de maand of zo, afhankelijk van hoe vaak je het bubbelbad gebruikt.

Wat kost een opblaasbare bubbelbad?

opblaasbaar-bubbelbad-buiten-bruin

Opblaasbare jacuzzi’s kunnen van €500 voor een basismodel tot rond de €1,000 kosten voor grotere kuipen met meer toeters en bellen – krachtige jets, aantrekkelijke buitenkant, ingebouwde zitjes, enz.

Vergeet niet de lopende kosten voor het gebruik van je opblaasbare bubbelbad in te calculeren, die omvatten:

 • Energie (elektriciteit);
 • Water;
 • Testsets voor waterchemie;
 • Chemische behandelingen.

Laat een reactie achter