Opel Automobile GmbH ofwel zoals we het in de volksmond afkorten Opel, is een van oorsprong Duitse autofabriek die pas vanaf 2017 in handen is van het Franse autoconcern PSA Groupe. Adam Opel was de oprichter van het bedrijf en startte zijn onderneming in 1862. Het duurde maar liefst 37 jaar voordat de eerste Opel geproduceerd werd. Met ruim 38.000 werknemers verspreid over ruim tien fabrieken in Europa, worden maar liefst meer dan 1 miljoen voertuigen per jaar geproduceerd. Het marktaandeel in Europa is iets minder dan 6%, Opel is daarmee één van de grootste autofabrikanten in Europa.

Modellen uit de collectie van Opel

opel-stuur

De Opel Kadett, Manta, Ascona, het zijn stuk voor stuk modellen die nog steeds bij liefhebbers tot de verbeelding spreken. Nog maar niet te spreken over bijvoorbeeld zo’n stoere Opel Diplomat met V8-motor. Als je eenmaal het merk leert kennen dan ben je er weg van, dat kan niet anders. Ben jij zo’n Opel fan, heb je jezelf aangesloten bij de Opel club en bezit je een prachtig model? Dan zal je zo af en toe ook met liefde en plezier aan je grote trots sleutelen. Je wilt natuurlijk zorgen dat jouw exemplaar in opperste paraatheid blijft en uitstekend functioneert. Achterstallig onderhoud is funest en bovendien kun je dat niet aanzien als liefhebber. Heb jij momenteel een auto klusje te klaren en heb je bepaalde onderdelen nodig voor jouw Opel? Neem dan eens een kijkje op onderdelenwebshop24.nl. Ook als je geen klassieker hebt, maar gewoon een betrouwbare Combo, Vivaro of misschien wel Movano, dan is onderhoud uitermate belangrijk. Vermoedelijk gebruik jij jouw gesloten bus om je werk uit te voeren. Stilstaan is achteruitgang, je wilt vooruit en het liefst zonder problemen.

Voer het onderhoud aan jouw favoriete Opel zelf uit en bespaar veel kosten

Als je handig bent en verstand hebt van autotechniek dan heb je een steentje voor. Je kunt bijna alle of misschien zelfs alle klusjes die ze uitvoeren bij de garage tijdens een kleine en grote beurt zelf doen. Je bespaart hier enorm veel geld mee uit. Je bestelt de onderdelen voordelig online en je hoeft uiteraard geen uurloon te betalen voor een monteur. Maar ook als je zelf geen automonteur bent, maar wel de nodige kleine klussen aan je Opel wilt doen is dat mogelijk. Zelfs het zelf bijvullen van de ruitensproeiervloeistof voordat je jouw Opel voor een beurt naar de garage brengt, scheelt al geld. Wil je wat meer klussen uitvoeren dan kun je dit eenvoudig doen door jezelf in te lezen. Je kunt banden wisselen, het oliefilter vervangen en de olie verversen, de bougies wisselen en de koelvloeistof bijvullen. Er staat genoeg over geschreven op het internet. Allemaal klussen die je eenvoudig zelf kunt leren en die ervoor zorgen dat de factuur die je van de garage ontvangt vele malen lager is.

Laat een reactie achter