Zorg voor meer rust en een fijne omgeving door te kiezen voor een organische sfeer. Het wordt steeds populairder om de natuur naar binnen te halen. Hieronder lees je vijf tips om dit voor elkaar te krijgen.

Kamerplanten

kamerplanten

Hetgeen waar je misschien wel gelijk aan dacht, is het toevoegen van meer kamerplanten. Hoe meer hoe beter. Geef je kamer een echt jungle gevoel door meer groen toe te voegen. Je kan kiezen voor monstera’s, varens areca’s en vetplantjes. Naast dat de planten zorgen voor een organische sfeer, zorgen ze ook nog is voor een betere luchtkwaliteit.

Droogbloemen

Heb je geen tijd om planten wekelijks te verzorgen, dan zijn droogbloemen ideaal voor jou. Zonder moeite blijven droogbloemen erg lang mooi. Ook zijn ze super trendy.

De meest voor de hand liggende manier om ze te verwerken in je interieur is door ze in een vaas te zetten. Simpel, maar altijd een succes.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om droogbloemen in te lijsten. Dit is makkelijker dan je denkt en heeft een mooi effect. Het zal niet alleen mooi staan bij een witte muur, maar ook bij een felle achtergrond.

Om het helemaal gemakkelijk te maken kan er gekozen worden om de droogbloemen op te hangen. Dit kan door een tak of plankje horizontaal aan de muur te hangen en daar je bloemen aan te bevestigen.

Heb je nog een stolp of een bokaal staan, dan geeft het ook een leuk effect op hier wat droogbloemen in te zetten. Door ze in een stukje steekschuim te drukken maak je een mooie compositie.

Genoeg manier om droogbloemen in je interieur te verwerken. Je kunt ze gemakkelijk online bestellen op flowerfeast.

Natuurlijke materialen

boeket-bloemen-begrafenis

Gebruik maken van de juiste materialen is erg belangrijk bij het creëren van een organische sfeer. Je kunt kiezen voor materialen zoals jute, touw en bamboe voor je accessoires en meubels. Als vloer kan je kiezen voor sloophout, parket of steigerhout. Gebruik hierbij altijd het kleurenpalet van moeder natuur. Zo maak je geen ongebruikelijke keuzes. Gebruik ook niet te veel kleuren die eruit springen. Neem bijvoorbeeld groen als hoofdkleur en combineer dat met beige, bruin, taupe wit of gebroken wit.

Laagdrempelig

Het is dus erg gemakkelijk om een organische sfeer te creëren. Wanneer je kiest voor droogbloemen en natuurlijke materialen heb je er ook nog eens bijna geen werk meer aan. Het is alleen belangrijk dat je de juiste kleuren met elkaar combineert. Een kind kan de was doen dus.

Laat een reactie achter