Walt Disneys originele Disneyland kaart is zojuist verkocht voor $ 708.000 op een veiling in Los Angeles. De koper is onbekend. Het werd gecreëerd door Walt Disney en Herb Ryman om de eerste financieringen voor Disneyland in 1953 te waarborgen. Zoals we hadden verwacht, verkocht deze zeldzame Disneyland kaart voor een geweldige prijs. Na een paar mooie biedingen is de Disneyland kaart verkocht voor 708.000 dollar, vertelde Mike Van Eaton, mede-eigenaar van Van Eaton Galleries. “We zijn er zeker van dat de kaart nog steeds van hoge waarde zal blijven en gekoesterd zal worden zoals het al de vorige jaren geweest is” voegde Mike van Eaton eraan toe.

Een fantasierijke en onvergelijkbare creatieve denker, Walt Disney, was geïnspireerd om zijn pretpark samen te stellen nadat hij een aantal liefdevolle momenten met zijn dochters heeft doorgebracht. Elk klein detail van kostuums waren onderdeel van de show en de verhaallijn. Ook Walt Disney had plezier om enkele van de betoverende en schitterende magische kostuums in de geschiedenis van het pretpark te creëren.

originele-Disneyland-kaart

(Credit: AP Photo/Damian Dovarganes)

Sinds zes decennia heeft Disneyland de cultuur en de gevormde generaties sterk beïnvloed. Deze veiling is gewijd aan de geschiedenis van Disneyland en heeft buitengewone en opvallende items van enkele premium collecties, waaronder Walt Disney’s originele 1953 Disneyland-kaart. In zijn bijna duizend unieke artefacten was er een spook shirt van Haunted Mansion, een Walt Disney World Railroad Dirigent kostuum, Haunted Mansion kostuum, Indiana Jones Adventure vrouwelijke en mannelijke kledingkast, een Star Tours mannelijk kostuum, een Tiki Room cast lid blouse, Walt Disney World Guest Relations kostuum en nog vele andere waardevolle items.

Andere populaire items die verkocht werden: een auto uit Autopia, een model van Michael Jackson van de Captain EO attractie, een uiterst zeldzame poster van de Grand Opening of the Haunted Mansion attractie en Matterhorn Bobsleds attractie, een tapijt uit Walt Disney’s appartement in Disneyland en een echt Oneven openingsdag Disneyland Guide Book getekend door Walt Disney.

Via: Forbes 

Laat een reactie achter