Wil je een tuinhuisje in de tuin plaatsen? Waar de meeste mensen dit gebruiken als schuurtje of opslagplek, kun je eigenlijk natuurlijk nog voor veel meer ideeën gaan. Denk er daarom ook zeker aan om iets origineels te maken van een tuinhuisje of blokhut. Dít zijn de leukste opties.

Thuisbioscoop

thuisbioscoop

Filmliefhebbers opgelet! Je kunt van een tuinhuisje een thuisbioscoop maken. Hang er een grote beamer op, en zet er een goede bank neer – veel meer heb je natuurlijk eigenlijk niet nodig. Het is een slimme oplossing als je in de woonkamer liever niet tegen een groot televisiescherm aankijkt: het scherm kun je hier juist prima kwijt. Je kunt het geluid hier ook lekker hard zetten, want de andere mensen die binnen zitten hebben er geen last van. Wij zien alleen maar voordelen! Bij vankootentuinenbuitenleven.nl vind je een breed assortiment aan tuinhuisjes in verschillende stijlen en formaten. 

Thuiswerkplek

Er zijn ook genoeg praktische invullingen te bedenken voor een blokhut in de tuin. Zo werken we tegenwoordig massaal vanuit huis. Vind je het moeilijk om binnenshuis een goede thuiswerkplek in te richten, bijvoorbeeld omdat er geen ruimte meer vrij is? Wellicht is het een idee om hier een tuinhuisje voor in de tuin te plaatsen. Hier kun je een bureau en een bureaustoel in kwijt, en wellicht een klein keukentje om koffie en lunch te maken. De kans is groot dat je hier zelfs geconcentreerder en productiever aan het werk kunt gaan dan binnenshuis, aangezien je niet steeds bent afgeleid door je verdere leefomgeving. Jij kijkt juist lekker uit op al het groen in de tuin.

(Extra) slaapkamer

kleine slaapkamer

Het is een leuk idee om een slaapkamer te maken van het tuinhuisje. Je kunt hier zelf slapen, of het juist zien als een gastenkamer voor logés. Wellicht is het zelfs een optie om het huisje te verhuren, mocht dat je wens zijn. Richt de boel in ieder geval sfeervol in, en zorg voor goede isolatie. Het kan anders immers gauw afkoelen in een tuinhuisje, met name tijdens de koude maanden van het jaar.

Hobbykamer

tuinhuisje-interieur

Van postzegels verzamelen tot kleding maken: misschien heb je wel een hobby die je graag uitvoert. Richt een hobbykamer in! Net als bij de thuiswerkplek geldt ook hier weer dat je er een rustgevende plek van kunt maken, met uitzicht op de tuin. Dit kan je creativiteit goed doen. Hoe de ideale inrichting eruitziet, steekt bij iedere hobby natuurlijk weer anders in elkaar. Maar denk in ieder geval aan een werkbank, samen met voldoende opbergruimte om alle benodigdheden kwijt te kunnen.

Luxe badkamer

badkamer-vrouw

Een laatste idee: richt in het tuinhuisje een luxe badkamer in. Dit is dan weer een goed plan als de badkamer binnenshuis te klein is voor bijvoorbeeld een bad. Daar heb je in het huisje buiten wel plek voor, als je het slim inricht. Kies natuurlijk ook direct voor een inloopdouche met regenwaterkop, en alle andere luxe die je wenst. Het wordt de badkamer van je dromen!

Laat een reactie achter