Muziek is kunst en kleding trouwens ook. Het is dus geen verrassing dat festivals over de hele wereld, die al populair zijn sinds de dagen van Woodstock, deze twee aspecten van de samenleving integreren. Geweldige kleding en geweldige muziek. Wat wil een man nog meer? Festivals zijn een waardering op grote schaal voor muzikaal talent, maar in veel opzichten gaan deze bijeenkomsten, net als alle evenementen in onze geschiedenis, net zo veel over de kleding van de aanwezigen. Hoewel er misschien geen strikte kledingvoorschriften zijn, hebben we wel enkele nuttige tips verzameld over wat je naar een festival kunt dragen.

Gespiegelde zonnebril

Er is iets feestelijks aan een gespiegelde zonnebril. Ze zijn een opgewekte keuze voor brillen en een festival is de perfecte locatie om met kleuren te experimenteren. Gedragen met een basic T-shirt, kan een gespiegelde zonnebril je esthetiek onderscheiden. Ze zullen ook een redder in nood zijn als je de hele dag in de zon moet staan. Er zijn een heleboel verschillende stijlen, die goed combineren met gespiegelde lenzen. Wayfarer en aviator zonnebrillen zijn meestal de meest voor de hand liggende keuzes, maar onze aanbeveling is om te kiezen voor een geweldige zonnebril met ronde gespiegelde glazen. Ronde zonnebrillen geven je festivaluitje wat classicisme en vergeet niet dat ze voor de meeste gezichtsvormen een flatterende keuze zijn.

Hoed

Net als zonnebrillen zijn hoeden ook accessoires, die op het raakvlak van functionaliteit en stijl staan. Ze zijn uitstekende aandachtspunten voor outfits en creëren een statement als je op zoek bent naar iets eenvoudigs maar toch gewaagd. De voor de hand liggende keuze is een cap. De nieuwe caps zijn jongensachtig en werken goed om jouw haar (vooral als het lang is) uit de weg te houden. Een cap in gewassen denim is een geweldige keuze omdat hij veelzijdig en klassiek is. Caps in felle kleuren kunnen ook een beetje kleur geven aan monochrome kledingkeuzes. In voor iets anders? Een fedora kan ook werken, maar zorg er dan wel voor dat het een neutrale kleur en mannelijke proporties heeft. Denk hierbij aan Indiana Jones.

Schoenen

Verwar het woord ‘comfortabel’ niet met ‘suf’. Festival of niet, schoenen moeten altijd stijlvol zijn. Wees je dus bewust van wat je, voor de lange dag op je voeten staan, draagt. Bij de heren schoenenwinkel heb je in ieder geval genoeg opties!  Witte sneakers zijn de typische vrijetijdsschoen en zijn perfect voor veelzijdigheid en comfort. Festivals kunnen rommelig worden, dus als het een paar is waar je dol op bent, koop dan een ander paar voor het geval ze super vies worden. Laarzen kunnen ook geweldig zijn en staan goed in roestbruine en zwarte kleuren. Laarzen zijn ook de perfecte aanvulling op een outfit, die misschien iets meer Bohemien is of niet periode-specifiek. Al met al, zorg ervoor dat je een paar hebt dat comfortabel is en bestand is tegen al je festivalexpedities.

Accessoires

Laten we één ding even rechtzetten, je wilt niet dat jouw accessoires er te cliché uitzien. Een enkele armband of een minimalistische ketting werkt perfect, vooral met denim of losse chambray shirts. Het belangrijkste hier is om te kiezen voor een geïnspireerde look, die elementen van de Bohemien stijl aanneemt, maar deze bewerkt tot een moderne esthetiek.

Rugzak

Een vertrouwde rugzak is iets, waar je op een festival niet zonder kunt. Je zult lichte stijlen willen, met voldoende ruimte voor jouw benodigdheden. Je wilt ook dat het gemakkelijk over je schouders slingert, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je inhoud verliest. Als je een camera meeneemt, zorg er dan voor dat je een stevige hoes hebt, waar je die in kunt stoppen, zelfs als deze in je rugzak zit. Wat betreft kleuren, kies voor klassieke tinten om ervoor te zorgen dat ze steeds opnieuw kunnen worden gedragen met jouw dagelijkse persoonlijke stijl.

Bedrukt shirt

De beste printoverhemden voor festivals zijn versies gemaakt van lichtgewicht materialen en versierd met gedurfde, levendige prints. Losjes dichtgeknoopt, zijn deze shirts super comfortabel waar je, na een lange dag, dankbaar voor zult zijn. Onze beste keuze voor prints? Overhemden met een bloemenprint, maar je moet wel voor bloemen kiezen in meer volwassen stijlen. Je wilt dat de bloemen volwassener en modieus zijn, zodat niet iedereen in jouw omgeving denkt dat het een Hawaiiaans shirt voor kinderen is.

Denim

Het ultieme festivalbestanddeel voor een jeugdige, moderne look, is typisch een denim. Aarzel niet om te investeren in geweldige denimstukken want ze kunnen talloze keren worden gedragen, vooral als dagelijkse vrijetijdskleding. Als je niet zeker weet wat voor soort wash je moet doen, is middenblauw universeel flatterend en niet te vergeten combineert het geweldig met de meeste kleuren. Een lichte denim is ook stijlvol en je zult er in de recente streetstyle veel inspiratie voor vinden. Zwart denim is ook een voor de hand liggende keuze en combineert fenomenaal met witte en andere heldere en neutrale kleuren. Als je iets wilt dat de aandacht trekt, kies dan voor kledingstukken zoals overalls, een gescheurde denim en retro denim shirts en jassen. Vergeet trouwens niet om een goed passende riem erbij te dragen. Floris van Bommel riemen zijn een aanradertje.

T-shirt

Natuurlijk kun je nooit fout gaan met een klassiek T-shirt, vooral niet in witte, grijze of zwarte tinten. Een T-shirt met een vervaagde streep kan ook werken, maar houd er wel rekening mee dat je een beetje van je persoonlijke stijl in je festivalkleding wilt stoppen, dus kijk liever uit naar unieke accessoires, die een simpel T-shirt kunnen verlevendigen.

Als het regent

Laat de regen je festivalseizoen niet verpesten. Het is het beste om vooruit te plannen en te weten wat voor weer je krijgt. Controleer de weersvoorspelling en stem je kledingkeuzes hierop af. Een lichtgewicht windjack is altijd handig om mee te nemen en zorgt ervoor dat je geen zware jas over het festivalterrein hoeft te sjouwen. Investeren in Wellington gumboots is misschien voor sommige mannen ideaal, maar als ze niet jouw ding zijn, kies dan voor een paar rubberen trainers die zowel praktisch als comfortabel zijn. Houd er rekening mee dat conservatieve kleuren zoals zwart, marine en een geweldige kaki altijd een goed idee zijn en met veel van je kledingkeuzes combineren.

Laat een reactie achter