Heel de wereld over kunnen reizen en de mooiste plekken van elk land bekijken. Dat klinkt natuurlijk al geweldig, maar hoe klinkt dit wanneer je tegelijkertijd ook geld kunt verdienen zonder je bovenmatig in te spannen? Wereldwijd zijn er steeds meer mensen die lekker gaan reizen en tegelijkertijd geld verdienen door te handelen in cryptovaluta. De jacht op de nieuwe Bitcoin past daar natuurlijk prima bij: kun je op tijd investeren in de juiste ICO? Dan is de kans groot dat jouw vakantie nog een stuk langer wordt. Maar waar moet je precies op letten?

Het opslaan van de munten

Wanneer er een ICO gehouden wordt en de basis van de nieuwe munten is (nog) geen ERC20-munt, dan is het opslaan van de munten doorgaans riskant. Kies altijd voor de manier van opslaan van de munten die de blockchaintoepassing- of ontwikkelaar zelf aanbeveelt. Op die manier ben je namelijk altijd beschermd én je mist de belangrijke updates binnen de software niet. Is de munt wel een ERC20-munt óf is er een bredere ondersteuning beschikbaar, kies dan voor een sterke hardware wallet. Zo kun je een Ledger wallet kopen. Op die manier ben je ook bij minder beveiligde internetverbindingen in het buitenland goed beschermd tegen bijvoorbeeld hackers.

bitcoin

De momenten van handelen

Bij Forex wordt er steeds meer gehamerd op de momenten waarop je zou moeten handelen. Bij cryptovaluta is dit nóg niet het geval, maar dit gaat veranderen. Sommige cryptovaluta zoals IOTA zijn populairder in Azië dan in Nederland. Dat betekent dat je deze munten vooral moet verkopen wanneer er genoeg mensen op de markt aanwezig zijn. Zit je in het buitenland, houd dan vooral rekening met het tijdsverschil. Heb je een munt waarbij het handelsvolume vooral in Azië zit, pas hier de tijden van handelen dan op aan zodat je de maximale volatiliteit op kunt zoeken tijdens het openen of sluiten van posities.

Let op de regelgeving in het land waar je verblijft

In Europa wordt druk gesproken over de manieren waarop de cryptovaluta aan banden moet worden gelegd. Maar zolang er nog geen besluit genomen is, kun je gemakkelijk en onbezorgd vanuit Nederland cryptovaluta kopen en verkopen. Maar dát is niet overal het geval. In verschillende Aziatische landen is er een verbod voorgesteld of ingesteld op de handel van cryptovaluta. In landen zoals China wordt het verhandelen van bepaalde munten aangeraden en mag je andere munten weer niet kopen. Aangezien de regelgeving erg veranderlijk is, is het verstandig om van tevoren even te kijken naar de exacte regels die op dat moment gelden. Wanneer je gepakt wordt, duurt je vakantie namelijk vele malen langer dan je lief is.

Handelend de wereld over: kan het echt?

Veel mensen hebben grote bedragen verdiend met de handel in cryptovaluta en kunnen daar heerlijk van reizen. Maar de jonge handelaren die investeren in cryptovaluta en handelen op basis van arbitrage verdienen ook goed. Het is dus zeker mogelijk, maar het is wel belangrijk om altijd te letten op de veiligheid!

Laat een reactie achter