Voor degene die altijd al wilde weten hoe het nou is om in de gevangenis te slapen hebben we goed nieuws. Volgens Reisgoesting kun je in Zweden in een echte gevangenis overnachten. Je moet er overigens wel voor betalen, want het is natuurlijk gewoon een hotel.

De gevangenis genaamd hotel Fängelset is een groot en grimmig gebouw met witte gevels en een binnenplaats dat compleet ommuurd is. Fängelset was zo’n tien jaar geleden immers nog in gebruik als een gevangenis. Toen die sloot, werd het gebouw omgebouwd naar een hotel, zonder zijn karakteristieke indeling te verliezen. Je beleeft hier dus hoe het is om in een echte cel te overnachten!

overnachten slapen in een gevangenis hotel buitenkant

De gevangenis hotel van binnen

De gevangenis bestaat voornamelijk uit bakstenen, vele witte muren, metalen lampen en leidingen die open en bloot lagen.

De kamers zijn hele kleine cellen, waar maar net een bed in past. De badkamer is betegeld en heeft vintage, metalen accenten. De deur is compleet van staal die je niet zomaar open krijgt. Aangezien de kamers niet zo heel groot is en je koffer bij wijze van spreken onder het bed moet schuiven, is dit natuurlijk niet de ideale onderkomen voor op lange termijn. Het gaat dan ook meer om de ‘once in a lifetime’ beleving.

Een hotel met veel karakter kan soms ook veel leuker zijn dan een grotere kamer. Uiteindelijk zit je natuurlijk ook niet de hele dag op je kamer! Wie wil nou niet zeggen dat hij of zij in een cel geslapen heeft?!

overnachten slapen in een gevangenis hotel kamer

Laat een reactie achter