Hier bij Grandlife zijn we geen vreemden van glamping. Van overnachten in een verkeerstoren tot een camper met autogarage, we hebben het allemaal gezien. Of in ieder geval dachten we dat we dat we alles hadden gezien totdat we de Bubble Tent tegenkwamen.

Dit nieuwe type tent ziet er anders uit dan alle kampeeraccommodaties die je eerder hebt gezien. Helaas zijn deze speciale tenten niet te koop. Als je wilt weten hoe het is om in een luchtbel te leven, lees dan eens verder.

slapen in een bubbel

De Bubble Tent ligt in New South Wales; ongeveer tussen Mudgee en Lithgow, zo’n 200 kilometer ten noordwesten van Sydney. Er is uitzicht over de Capertee Valley, de tweede grootste canyon ter wereld. Het is daarnaast ook een paradijs voor de vogelliefhebber. In de regio zijn er maar liefst 242 soorten vogels te vinden, waaronder ook bedreigde vogels.

Het gaat erom dat je met de bubbel tent jezelf even kunt loskoppelen van de wereld, maar in tegenstelling tot echt kamperen, hoef je geen kou te leiden in een slaapzak. De bubbeltent beschikt over een bed, een milieuvriendelijke badkamer met composttoilet, stromend water, douche en toiletartikelen.

overnachten in een echte bubbeltent

Alle gasten worden voorzien van een telescoop om de sterrenhemel te bekijken en een iPad met muziekinstallatie. Er zijn ook hangmatten rond de bubbelwoning, waar gasten op de heuvel een spectaculaire uitzicht hebben.

De bubbeltent is gunstig gelegen in de buurt van nationale parken en er zijn ook interessante activiteiten te beleven. Van helikoptervluchten en wandeltochten tot abseilen, kanoën en vissen.

Je kunt de Bubble tent boeken op Bubbletent Australia voor een prijs van ongeveer €200 tot €230 per nacht.

Laat een reactie achter