Ik rijd mijn hele leven eigenlijk al in een benzineauto. Sterker nog, ik houd van benzineauto’s! Misschien komt dat vanwege nostalgie, of misschien is het vanwege pure gewenning, maar ik vond het niet nodig om op een ander type auto over te stappen. Toch moest ik er laatst aan geloven: mijn vriendin heeft een nieuwe hybride auto. Aangezien wij onze auto’s delen, heb ik inmiddels dus meerdere malen in een hybride auto gereden. Wat ik daar van vond, lees je in dit artikel.

Waarom kiezen voor een hybride?

Om eerst maar de vraag te beantwoorden die veel mensen hebben: waarom zou je eigenlijk in zo’n auto willen rijden? Mijn vriendin heeft gekozen voor een plug in hybride auto, omdat zij het belangrijk vond om haar steentje bij te dragen aan het milieu. Zij had online namelijk gelezen dat een hybride auto veel minder CO₂-uitstoot, en dus heel milieuvriendelijk is. Pas later kwamen we erachter dat de auto eigenlijk nog veel meer voordelen met zich meebrengt.

De eerste rit

skoda-auto-interieur-2.jpg

Toen mijn vriendin er met mijn auto vandoor was, zat er voor mij niets anders op dan zelf een ritje in de hybride te maken. Dat was echt wel even wennen, vanaf het eerste moment al! De motor van de hybride auto klinkt natuurlijk heel anders, en ik merkte het verschil gelijk op. Het voelde heel vreemd om achter het stuur te zitten, terwijl er bijna geen geluid te horen was. Na een tijdje begon het te wennen, en durfde ik zelfs wat muziek aan te zetten. Verder had ik geen problemen met de eerste rit, maar echt enthousiast was ik eerlijk gezegd ook nog niet.

Wat er veranderde

Dat veranderde allemaal in de weken die volgde. Allereerst merkte ik dat ik veel minder hoefde te tanken, wat ons aan het einde van de maand een flink bedrag heeft bespaard. Daarnaast was het leuk om te merken hoe soepel de auto eigenlijk reed. Ik was minder afgeleid door de auto, en kon me beter op het verkeer focussen. Toen mijn vriendin haar auto zelf nodig had, merkte ik zelfs dat ik de rust een beetje aan het missen was! Inmiddels zijn we op het punt dat we beiden liever in haar auto rijden, iets wat ik een paar weken geleden nooit geloofd zou hebben.

En nu?

Ik, als echte benzine-fanaat, ben dus toch een fan geworden van die hybride autos. Sterker nog; mijn vriendin en ik hebben besloten dat ik ook ga overstappen op een hybride auto, zodra het financieel gezien mogelijk is. Zo kan zij lekker 100% genieten van haar eigen auto, en hoef ik nooit met tegenzin in mijn oude auto te stappen. Nu ik er op terugkijk ben ik blij dat ze de stap heeft durven maken. We hadden nooit kunnen dromen dat het zo’n succes zou worden!

Laat een reactie achter