De volgende stap in de 3D-printtechnologie is natuurlijk het afdrukken van eten! Nou schiet de technologie al aardig op, want je kunt nu je eigen zogeheten PancakeBot beheren. Deze 3D-printer kan namelijk pannenkoeken afdrukken in zeer gedetailleerde vorm.

Over een PancakeBot werd in 2010 voor het eerst gedroomd door een uitvinder van Noorwegen genaamd Miguel Valenzuela. Wat oorspronkelijk was ontworpen als een stuk speelgoed voor zijn dochters, kreeg snel internationale aandacht. Door de jaren heen heeft Valenzuela de PancakeBot geperfectioneerd zodat het commercieel kon worden vervaardigd.

In 2014 heeft hij samengewerkt met Storebound, een bedrijf dat samenwerkt met individuele uitvinders om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen.

Ondertussen is dit een van de beste voedselprinters geworden. De machine is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en op te ruimen. Geef de 3-d pannenkoeken printer een beetje beslag en hij maakt elke vorm van pannenkoek die je maar wilt. Elke PancakeBot wordt geleverd met software waarmee de gebruiker een eigen pannenkoek ontwerp kan maken die overgebracht kan worden met een SD-kaart en in de printer kan worden geplaatst. Originele ontwerpen kunnen ook worden gedeeld worden met de PancakeBot community. Dit is niet alleen een leuk hebbeding voor de techfans onder ons, dit kan ook de ideale gadgets zijn voor de kinderen.

De PancakeBot is momenteel beschikbaar voor €250!

Beoordeel dit artikel

Laat een reactie achter