Een parasol voor in de tuin is eigenlijk net een soort paraplu, die je bescherming biedt tegen de zon omdat het de stralen tegenhoudt. De parasol zal de zon blokkeren en voor wat schaduw zorgen. Hoewel het kopen van een parasol voor in de tuin niet heel ingewikkeld hoeft te zijn, zijn er toch een aantal zaken waarmee je rekening moet houden bij het kopen ervan. Je moet bijvoorbeeld letten op de grootte, het materiaal, het soort kanteling en de voet.

Je denkt dat je misschien al weet voor welke parasol je moet kiezen, maar het krijgen van een paar essentiële tips kan je toch helpen om de juiste parasol voor het juiste seizoen te vinden.

Verschillende soorten parasols voor in de tuin

Er zijn, afgezien van de aan de muur gemonteerde parasols, drie soorten variaties als het gaat voor parasols voor in de tuin. Waaronder:

> Een kantelende parasol

> Een zwevende parasol

> Een rechtopstaande parasol

Aan de rechtopstaande parasol geven de meeste mensen de voorkeur. Het heeft een voet waarin een rechte paal wordt gezet, die naar het midden van de parasolkap zelf leidt. Dit zijn populaire keuzes voor verschillende plaatsen zoals cafés en binnenplaatsen waar de parasols ook door gaten in het midden van de tuintafel kunnen worden gestoken.

Staande parasols zijn handig wanneer de tafel in het midden moet worden gearceerd. Deze parasol is een perfecte keuze voor gezinnen met een eettafel met een gat in het midden, die ze buiten gebruiken. Het is vooral handig als je niet van plan bent om de parasol en de tafel vaak te verplaatsen.

Als je echter een beetje meer flexibiliteit nodig hebt voor het gebruik van een parasol in de tuin, dan is een zwevende parasol die ook kan kantelen echt iets voor jou. Wanneer je een parasol voor in de tuin koopt die kan kantelen, kun je de hoek of de richting van de parasol steeds veranderen waardoor je altijd schaduw hebt. De parasols die kunnen kantelen worden minder vaak gebruikt omdat ze met een speciale constructie aan de zijkant van een tafel moeten worden neergezet.

De zweevende parasol biedt een hoge mate van flexibiliteit. Omdat er geen paal in het midden is, is de schaduwplek onder de parasol groter. Hierdoor kunnen jij en je dierbaren direct onder de parasol zitten en hoef je geen rekening te houden met de plaatsing van de stoelen. Het betekent ook dat je de parasol steeds ergens anders boven de eettafel buiten kunt laten zweven en je altijd in de schaduw zit. Op parasol-shop.nl kan je in ieder geval alle verschillende soorten parasols vinden.

De voet

Ongeacht het soort parasol waarvoor je kiest, is het noodzakelijk om de juiste voet voor de parasol te selecteren. Het zorgt ervoor dat de parasol niet omwaait of omvalt als het weer omslaat. Soms kan dit zelfs al gebeuren bij een licht briesje en daarom is het kiezen voor een solide voet heel erg belangrijk.

Enkele van de meest gebruikte materialen voor een parasolvoet zijn plastic, hars, beton, hout, gietijzer en graniet. Het gewicht is de belangrijkste factor voor het selecteren van de juiste voet voor je parasol.

Afgezien hiervan moet je ook rekening houden met het soort parasol. In het geval van de zwevende parasol heb je een zwaardere kruisvoet nodig. Je kunt de voet met behulp van beton zwaarder maken. Voor rechtopstaande parasols zijn voeten gemaakt van lichtere materialen zoals bijvoorbeeld hars, die je kunt vullen met zand of water, ook goed.

Daarnaast moet je ook nog de juiste maat, vorm en het materiaal voor de parasol kiezen en hierbij moet er goed rekening worden gehouden met het weer en de klimatologische omstandigheden.

Als je ervoor kiest om een parasol voor in de tuin te kopen, kun je het beste websites bezoeken die een exclusief assortiment van hoogwaardige producten tegen gunstige prijzen verkopen.

Laat een reactie achter