Wie wil er nou niet heerlijk ruiken. Lekker ruiken geeft een persoon een goed gevoel en vergroot zijn of haar zelfvertrouwen. Ook zorgt de zoete geur van het gebruikte parfum voor een positieve sfeer. De kracht van parfum heeft niet alleen invloed op de persoon die het draagt, maar ook op de mensen om hem heen. Daarom is het belangrijk om een goed parfum te gebruiken, dat ook echt bij jouw persoonlijkheidstype past.

Er zijn natuurlijk veel redenen waarom mensen parfums gebruiken van bijvoorbeeld Sobelia.com. Sommigen gebruiken het om een statement te maken of om een indruk achter te laten. Anderen gebruiken het om een slechte geur te verbergen of om hun natuurlijke geur te versterken om het andere geslacht aan te trekken en zo zijn er nog vele andere redenen.

Dus, de volgende keer dat je voor parfum gaat shoppen, bedenk dan waarom je een parfum wilt gebruiken en koop het dienovereenkomstig. Hier zijn een paar tips om je te helpen om het juiste parfum voor jezelf te kunnen kopen.

Test het eerst

echt of nep parfum

Koop niet zomaar parfum in de winkel. Test het eerst op jouw huid. Het is niet alleen mogelijk dat je voor sommige parfums allergisch bent, maar een geur die bij één persoon lekker ruikt, ruikt misschien niet hetzelfde bij jou.

Ken jouw kenmerkende geur

Koop nooit een geur alleen maar omdat je het lekker bij iemand anders vond ruiken. De kenmerkende geur is onze unieke geur, dus wat bij anderen lekker ruikt, is misschien niet zo goed voor onze huid. Een specifieke geur ruikt bij verschillende mensen anders.

Een kenmerkende geur verwijst ook naar de specifieke chemische samenstelling van het lichaam, die dicteert hoe onze huid op een geur, die we erop aanbrengen, zal reageren. Onze unieke kenmerkende geuren worden bepaald door onze specifieke levensstijl en keuzes, ons dieet, de medicatie die we gebruiken, ons huidtype en vele andere factoren.

Kies het juiste thema

vrouwen-parfum

Het thema zorgt voor variatie tussen de geuren. Het wordt ook wel akkoord genoemd en is afhankelijk van de basis waarop het parfum is geformuleerd. Er zijn vier algemene basen, die bij het formuleren van vrouwen parfums worden gebruikt.

Citrus: gemaakt van fruit dat rijk is aan citroenzuur is, zoals sinaasappels, bergamotten en citroenen, altijd licht en fris ruikend.
Aarde: geeft aan de drager een vleugje mysterie en is samengesteld uit mineralen of uit niet-bloeiende planten zoals kaneel, vanille, honing en sandelhout.
Muskus: altijd beschouwd als sexy en verleidelijk en hoewel ze voorheen werden gemaakt van de geurklieren van dieren zoals de civetkat en het Aziatische muskushert, worden ze nu synthetisch gemaakt.
Bloemen: het meest voorkomende thema onder de parfums. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze gemaakt van de essentie van bloemen en zijn ze vaak sterk, plakkerig en zoet.

De noten van een parfum

Ze staan bekend als de indrukken van een geur. Het is de aanhoudende lucht, die het parfum achterlaat terwijl het uit de huid verdampt. Alle geuren hebben drie noten.

Topnoten: de onmiddellijke indruk, die door de geur wordt gecreëerd. Het zou mensen naar de geur moeten lokken, maar het verdwijnt ook weer snel.
Hartnoten: ook wel de behuizing of de essentie van het parfum genoemd. Het vertelt de ruiker waar de geur over zou moeten gaan.
Basisnoten: de geur die blijft hangen nadat de topnoot en de hartnoot zijn verdampt. Het is de belangrijkste boodschap van het parfum.

Concentratie van parfum

De concentratie geeft aan hoe puur het parfum is of de hoeveelheid parfumolie, die aan de geur wordt toegevoegd. Van het puurste parfum is bekend dat het extreem vluchtig is en irritaties kan veroorzaken wanneer het direct op de huid wordt aangebracht. Om dit te voorkomen en om gebruikers te laten genieten van de geur, worden parfum oliën gemengd met ethanol of soms met water.

Parfumextracten zijn onder de geuren het meest geconcentreerd. Ze zijn bedoeld om spaarzaam te worden gebruikt en dan alleen op de hartslagpunten van het lichaam.

Eau de parfum en eau de toilette

eau de toilette vrouwen

Na parfumextracten is qua concentratie het eau de parfum en daarna de eau de toilette het meest geconcentreerd. Deze twee worden vaak over het hele lichaam gespoten. De minst geconcentreerde geur is de eau de cologne.

Neem echt de tijd

Haast je nooit bij het kopen van parfums. De beste manier om een geur te begrijpen, is door wat op je pols te spuiten en het 30 minuten te laten inwerken. Er is meestal een geur voor nodig om alle drie de tonen binnen 30 minuten weer te geven. Als je het lekker vindt, wat je na die tijd aan jezelf ruikt, ga dan je gang en koop die geur.

Koop een geur die bij jouw persoonlijkheid past

Draag altijd voor een geur, die jouw persoonlijkheid uitdrukt. Je moet de geuren die je draagt altijd zien als verlengstukken van jezelf.

Onthoud altijd dat de chemische samenstelling van een parfum delicaat is. Bewaar jouw geuren nooit op extreem koude of extreem warme plaatsen of waar ze in het directe zonlicht staan.

Bewaar jouw parfums ook nooit lang, want dan verdampen ze gewoon.

Laat een reactie achter