Indien je een vakantie of een zakenreis gaat plannen dan weet je dat er veel zaken geregeld moeten gaan worden. Alleen al het kiezen van een bestemming en het regelen van vliegtickets en accommodatie kunnen tijdrovende bezigheden zijn. Veel reizigers denken hierna al achterover te kunnen leunen maar vergeten echter een belangrijk onderdeel van de reis; de reis naar de luchthaven van vertrek.

In dit artikel gaan wij dieper in op een van deze reismethodes; een ritje met de eigen auto en deze parkeren op of rondom de luchthaven. Zaken als de parkeermogelijkheden, parkeermethoden en tarieven komen allemaal uitgebreid aan bod.

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

vliegvelgd

Het klinkt misschien makkelijk, het parkeren van je auto. Er zijn echter verschillende manieren van parkeren die ieder een eigen proces hebben en dus typerende voor- en nadelen kennen. Rondom vliegvelden zijn er drie verschillende parkeervormen te onderscheiden.

Parkeren met een shuttleservice

Een veel aangeboden manier van parkeren, en doorgaans de meest voordelige, is het parkeren inclusief een shuttleservice. Hierbij parkeer je jouw auto op het parkeerterrein en wordt je vervolgens met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht.

Deze parkeerterreinen liggen vaak op 5 tot 15 minuten reistijd verwijderd van de luchthaven. Dit betekent dat je wat langer onderweg bent, maar wel geniet van scherpe parkeertarieven.

Parkeren met een valetservice

Wanneer je op luxere manier wilt parkeren, dan is het parkeren inclusief een valetservice een mooie optie. Hierbij rij je direct naar de luchthaven van vertrek en tref je daar een chauffeur van de betreffende parkeeraanbieder. Deze chauffeur neemt jouw auto na een inspectieronde over en parkeert deze op het parkeerterrein.

Bij terugkomst wordt je auto ook weer teruggebracht naar de luchthaven en zodoende stap je dus ook bij de luchthaven weer in. Al met al een zeer snelle manier van parkeren, maar kent wel hogere parkeertarieven dan bijvoorbeeld een shuttleservice.

Parkeren op loopafstand

De gemakkelijkste manier van parkeren is het parkeren op loopafstand. De naam spreek in dit geval ook voor zich, je parkeert simpelweg je auto en kunt te voet door naar de luchthaven. In de meeste gevallen worden deze parkeerplaatsen beheerd door de luchthaven zelf.

Het proces kan per parkeerplaats echter wel verschillen. Het betreden van de parkeerplaatsen gebeurt normaal gesproken met kentekenherkenning, een QR-code of een inrijcode. Een groot voordeel van een dergelijke parkeerplaats is dat je na het parkeren je autosleutels gewoon op zak kunt houden.

Tip: ga jij op reis met je kinderen, dan is dit de meest eenvoudige manier van parkeren. Bekijk ook eens ons artikel over het reizen met kinderen voor nog meer tips.

Hoe vind ik een parkeerplaats?

audi-auto-rijden-man

Het is natuurlijk mogelijk naar de luchthaven te rijden en hier te zoeken naar een parkeerplaats. Dit is echter niet aan te raden, het kan namelijk voorkomen dat een parkeerplaats volzet is en wilt natuurlijk geen last-minute stress hebben voor je vlucht. Daarnaast kunnen de parkeertarieven hoger uitvallen, deze centen geef je natuurlijk liever uit tijdens de reis.

Via een online vergelijkings- en boekingsplatform zoals Vliegen en Parkeren kan je het parkeeraanbod bij verschillende luchthavens vergelijken. Je selecteert de juiste luchthaven, bijvoorbeeld parkeren Dusseldorf Airport, je reisdata en kan vervolgens het beschikbare parkeeraanbod vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren.

Niet alleen heb je gegarandeerd een parkeerplaats wanneer je deze online reserveert, je bespaart in de meeste gevallen ook een leuk zakcentje.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

De genoemde parkeervormen worden aangeboden bij verschillende soorten parkeerbedrijven.

Allereerst biedt iedere luchthaven zijn eigen parkeerplaatsen aan. Deze parkeerplaatsen liggen in de meeste gevallen op loopafstand maar er zijn ook luchthavens die shuttle en valet parkeerplaatsen aanbieden.

Daarnaast zijn er ook alternatieve mogelijkheden. Dit zijn parkeerbedrijven die nabij de luchthaven gevestigd zitten en in de meeste gevallen een shuttle- of valetservice aanbieden en dit tegen bijzonder scherpe tarieven.

Wat kost een parkeerplaats?

Nu natuurlijk nog een belangrijke vraag, en dat gaat om de parkeertarieven. Hier is echter lastig antwoord op te geven omdat de kosten variëren op basis van een groot aantal variabelen.

Om te beginnen hanteert iedere parkeeraanbieder zijn eigen parkeertarieven en maakt hierbij vaak onderscheid tussen de parkeervorm.

Daarnaast zijn parkeerplaatsen bij vliegvelden seizoensgevoelig. Dit betekent dat een parkeerplaats duurder is gedurende de vakantieperiodes dan erbuiten.

Last but not least kan je ook flink geld besparen door ruim van te voren te boeken. De prijzen worden gedurende het jaar langzaamaan opgehoogd tot het hoogseizoen. Als je in het begin van het jaar al boekt dan kan je al snel tientallen euro’s besparen.

Laat een reactie achter