Dries Roelvink is inmiddels een echte Bekende Nederlander. Dat geldt ook voor zijn twee zonen Dave en Donny. Maar dat Dries ook nog een dochter heeft, is veel minder bekend. Zijn dochter kiest er dan ook bewust voor om grotendeels buiten de publiciteit te blijven en een eigen leven te leiden buiten de spotlights waarin de rest van de Roelvinkjes wel vaak te vinden zijn.

Dries groeit op in de Jordaan

Dries Roelvink werd in 1959 geboren in de bekende Amsterdamse wijk de Jordaan. Zijn moeder trad regelmatig op met grootheden als Johnny Jordaan en Willy Alberti. Ook Dries droomde van een carrière als zanger. Die droom kwam uit toen hij in 1985 een talentenjacht won en vervolgens een platencontract kreeg. Twintig jaar later werd de realitysoap ‘Ik Ben Dries’ uitgezonden op de Amsterdamse zender AT5 en later ook op SBS6. Met name door dat laatste kreeg Dries meer landelijke bekendheid.

Eerste succes als zanger

Met het nummer ‘Ik kom eraan’ bereikte Dries Roelvink in 2007 de top 10 van de Nederlandse Top 100. Dat was zijn definitieve doorbraak. In datzelfde jaar verscheen Roelvink in meerdere spotjes van de ANWB, gekleed in een knalgele zwembroek. Dit imago heeft hem nog jaren achtervolgd, maar Dries kan er wel om lachen want het betekent wel extra aandacht.

Niet altijd succesvol

Dries weet als geen ander dat succes vergankelijk is. Niet alles lukt. Een groot concert van de zanger in Ahoy Rotterdam ging niet door omdat twee grote sponsors afhaakten. Er werden niet voldoende kaarten verkocht. Ook de film ‘I Love Dries’ waarin Roelvink de hoofdrol speelt als zichzelf, werd geen succes, geen enkele bioscoop in Nederland programmeerde de film.

De Roelvinkjes

Vanaf 2015 verscheen de realitysoap De Roelvinkjes bij RTL5 op tv. Hierin zien we Dries Roelvink en maken we kennis met zijn twee zonen Dave en Donny en met zijn huidige echtgenote Honoria. Ook Luciënne Kenter, de moeder van Dave en Donny en ex-vrouw van Dries, komt in de serie voor. De serie kreeg was na de eerste reeks nog langer te zien op de zender.

Zonen in het nieuws

Donny en Dave, de twee zonen van Dries Roelvink werden dankzij De Roelvinkjes ook Bekende Nederlanders. Dave timmert aan de weg als DJ en model, Donny als acteur en model. Donny was te zien in Temptation Island VIPS met zijn vriendin en deed ook mee aan Expeditie Robinson. Donny Roelvink raakte ernstig gewond toen hij in juni 2022 per ongeluk werd aangereden door een vriend tijdens het maken van opnamen voor zijn YouTube kanaal. Eind 2022 werd bovendien teelbalkanker geconstateerd bij Donny. Ook dit kwam in het nieuws. Oudere broer Dave kwam vooral negatief in het nieuws. Eerst in 2014 toen er een seksvideo van hem uitlekte en bleek dat tijdens het feest waarbij deze video was gemaakt spullen uit het huis van de gastheer waren gestolen. Dave kreeg hiervoor een taakstraf van 150 uur opgelegd. In 2018 haalde Dave opnieuw negatief het nieuws. Hij werd na een politieachtervolging aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit leverde hem opnieuw een taakstraf op, deze keer van 40 uur. Zowel in 2022 als in 2023 werd Dave Roelvink behandeld in een kliniek vanwege verslaving aan drank en drugs.

Peggy Roelvink was het eerste kind van Dries Roelvink

Naast zijn twee bekende zonen heeft Dries Roelvink ook nog een dochter. Zij heet Peggy Roelvink-Tosch en werd geboren toen zanger Dries Roelvink pas 21 jaar was. Zij is dan ook een stukje ouder dan haar halfbroers Dave en Donny. Peggy Tost heeft een gezin en leidt een leven buiten de schijnwerpers. Jarenlang was er niet of nauwelijks contact tussen Peggy en haar vader. De laatste jaren doet Dries er alles aan om een band met zijn dochter op te bouwen. Hij heeft haar alleen de eerste paar jaar van haar leven meegemaakt, toen Peggy nog een kleuter was gingen haar ouders uit elkaar.

Moeder van Peggy

Dries vertelt in een interview dat hij op zijn 21e nog helemaal niet toe was aan het vaderschap, de zwangerschap was dan ook niet gepland. Sanne, de moeder van Peggy, was 7 jaar ouder dan Dries en overleed in 2018 op 66-jarige leeftijd aan een slopende ziekte. Waarschijnlijk is het ook mede daarom dat Peggy de band met haar vader wil aanhalen, hij is nu immers nog haar enige ouder.

Laat een reactie achter