We weten allemaal wel dat gebeurtenissen zoals verjaardagen en kerst de mooiste tijd van het jaar kunnen zijn, maar soms kan het ook heel wat werk zijn.

Je weet vast wel waar ik het over heb. Het winkelen voor cadeaus.

“Oh, ik heb niets nodig” zegt je vrouw. Maar je weet dat dat niet waar is en ze maar al te graag een romantisch cadeau van je wilt hebben. Dan zijn er ook nog je vrienden, ouders, schoonfamilie en nog veel meer. Je kunt ze vragen wat ze willen en als je echt geluk hebt, vertellen ze je precies wat je voor ze kunt kopen, maar dat neemt alle romantiek van de gebeurtenis weg en maakt het behoorlijk onpersoonlijk.

Dit is de ultieme handleiding voor het vinden van het perfecte cadeau voor iedereen.

1. Denk aan een gepersonaliseerd cadeau

Wanneer je een gepersonaliseerd cadeau schenkt laat je jouw vriend of vriendin zien dat je er echt tijd en energie in hebt gestoken. Je hebt de moeite genomen om opzoek te gaan naar een origineel en uniek cadeau. Niemand anders op de wereld zal het exacte cadeau in zijn bezit kunnen hebben, hoe speciaal is dat? Denk bijvoorbeeld aan een leuk tegeltje als nieuwjaarscadeau met je eigen tekst erop!

2. Geef letterlijk een ervaring.

Ze houdt van Les Misérables maar wat als ze al het boek, de film en de filmposter heeft? Koop dan kaartjes om de show te zien.

3. Maak een lijst van alle dingen waarin de persoon is geïnteresseerd

Maak deze lijst lang besteed minstens twee volle minuten aan het opschrijven van zoveel dingen als je kunt. Brainstorm nu iets dat bij elk item klein of groot op die lijst past. Je hoeft niet al die geschenken te geven, maar je gaat op coole ideeën komen die je anders niet had en wanneer je een paar van hen combineert, zal de ontvanger waarderen hoe persoonlijk en attent je was.

4. Kijk naar het verleden

Misschien is iemand op je lijst onlangs afgestudeerd aan de universiteit en kun je zijn diploma laten inlijsten. Een van onze deelnemers aan een geschenkuitwisseling ontving een schilderij van haar hond, die het jaar daarvoor was overleden. Laat ze hun jeugd herbeleven. Een deelnemer, wiens broer zijn Nintendo 64 had verkocht, kreeg er nog een. En welk kind heeft nou niet gewenst dat ze alleen de funnies uit de hagelslag konden eten?

5. Vraag jezelf af wat die persoon echt nodig heeft.

Ik weet wat je wilt gaan zeggen. Stop er mee. Ze hebben WEL iets nodig. Het belangrijkste hier is om ruimer te denken. Wat heeft een superbezorgde succesvolle zakenman nodig? Tijd waarschijnlijk. Er zijn honderden producten om mensen te helpen om hun leven efficiënter te laten verlopen. Je zou zelfs andere mensen kunnen vragen wat hun professionele tips zijn. Heb je een verpleegster in opleiding? Stel een overlevingskit voor studenten samen! Nadenken op een algemener niveau zal je helpen om jouw normale, smallere blik op die persoon achter je te laten.

6. Volg ze in het dagelijkse leven

Als al het andere faalt, stalk dan. De meeste mensen hebben een verlanglijstje op Amazon en ze zullen behoorlijk verrast en blij zijn als je op de een of andere manier precies vindt wat ze wilden zonder zelfs maar te vragen – en dat ze misschien zelfs vergeten zijn dat ze zichzelf wilden. Kijk op hun Facebook-geschiedenis voor aanwijzingen.

7. Neem een beetje van jezelf op

Maak het op een andere manier persoonlijk – gepersonaliseerd van jou in plaats van voor hen. Maak een kunstwerk, schrijf een liedje, brei een sjaal – je snapt het. Combineer dit met één (of meer) van de bovenstaande suggesties voor een zeer persoonlijk geschenk.

8. Doe aan liefdadigheid

Ok, dus iemand op je lijst heeft ECHT alles wat hij of zij nodig heeft? Ik geloof je niet, maar dat is prima, want er zijn veel andere mensen die niet alles hebben wat ze nodig hebben. Zoek iets waar ze gepassioneerd over zijn en doneer dan aan die instelling.

9. Maak van het cadeau een evenement

Wees creatief met de verpakking! In plaats van het cadeau gewoon in pakpapier in te pakken, moet je de geschenkervaring als een evenement beschouwen en je moet ervoor zorgen dat je ervan geniet. Om tijd en moeite besparen, zou je ook luxe geschenken kunnen laten bezorgen (wijn, champagne, gin tonic, olijfolie en cadeaupakketten).

Laat een reactie achter