Waar de hipsterbaard vorig jaar helemaal hot was, is deze inmiddels weer langzaam uit de mode aan het raken. Het stoppelbaardje is daarentegen nog steeds populair en dat zal nog wel lang zo blijven. Het stoppelbaardje kan namelijk altijd en zorgt voor een stoere en nonchalante uitstraling. Deze look wordt ook wel de five o’clock shadow genoemd. Wanneer je ’s ochtends je gezicht glad scheert, zou je aan het eind van de dag (om vijf uur dus) een lichte schaduw van zwarte stoppels zien. Vandaar de naam. In deze blog vertel ik je hoe je de perfecte five o’clock shadow creëert, zonder je iedere ochtend glad te hoeven scheren. Maar voor ik hier verder op in ga, wil ik eerst even een misvatting de wereld uithelpen.

 Veel mannen denken dat ze alleen een baardje kunnen laten staan als ze een volledige baardgroei hebben. Als je van jezelf weet dat je veel kale plekken in je baard krijgt, kun je beter kiezen voor alleen een getrimde sik en snor. Scheer de rest van je gezicht glad voor een verzorgde uitstraling. Dit wordt ook wel een goatee genoemd. Klinkt suf, is het niet. Veel bekende mannen als Orlando Bloom en Brad Pitt lopen ermee.

Juiste lengte

Baardharen groeien niet overal even snel en daarom is het belangrijk dat je jouw stoppelbaard goed bijhoudt. Gebruik daarom eens in de drie à vier dagen een trimmer om je baard op lengte te houden. Wat de ideale lengte is, is per persoon verschillend. Mijn advies is om je baard niet direct te kort te trimmen, je kunt er namelijk altijd nog iets meer vanaf halen. Trim eerst tot een lengte van drie à vier mm en kijk wat je van het resultaat vindt. Als je de lengte nog te lang vindt, kun je je trimmer altijd nog instellen op 1 of 2 mm.

Contouren

Je baardgrens vormt nooit één strakke lijn en boven op je wang groeien altijd wel wat losse haren. Ga daarom voor contouren om een strakke baardgrens te creëren. Voor het meest strakke resultaat kun je het beste een open scheermes gebruiken, zo eentje die de barbier heeft. Echter vereist dit veel oefening en is de kans op scheerwondjes erg groot. Daarom kun je ook prima Gillette Fusion scheermesjes gebruiken. Deze hebben op de bovenkant een precisiemesje waar je eenvoudig je contouren mee bijwerkt. Helaas weten we allemaal dat scheermesjes in de winkel niet goedkoop zijn. Daarom raad ik je aan om ze op een site als Koopjedeal.nl te bestellen tegen een veel lagere prijs.

Verzorging

Het is belangrijk dat je je stoppelbaard goed verzorgt. Om irritaties te voorkomen is het raadzaam om je baardje na het trimmen in te smeren met baardolie. Dit houdt de huid onder je stoppelbaard ook gehydrateerd en zo voorkom je dat de huid uitdroogt. Gebruik ook regelmatig een baardshampoo om je baard gezond te houden.

Laat een reactie achter