Is je badkamer aan een opfrisbeurt toe, maar wil je niet de hele badkamer renoveren? Of is een stijlvolle wastafelkraan het enige dat nog ontbreekt in je net gerenoveerde badkamer? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte wastafelkraan voor jouw unieke badkamerstijl. In dit artikel delen we alles over verschillende soorten wastafelkranen. Bovendien delen we de beste tips voor het uitzoeken van een nieuwe kraan. Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten!

Verschillende soorten wastafelkranen

Tijdens je zoektocht naar nieuwe wastafelkranen, zul je ongetwijfeld verschillende soorten tegenkomen. Zo valt er onderscheid te maken tussen eengreepskranen, tweegreepskranen en thermostaatkranen.

Eengreepskranen zijn een eenvoudige keuze, waarbij je de temperatuur eenvoudig in kunt stellen met een handgreep. Tweegreepskranen, ofwel mengkranen, beschikken over twee grepen. Hierbij kun je koud en warm water mengen tot de gewenste temperatuur.

Tot slot kun je kiezen voor een thermostaatkraan. Dit type kraan is de meest veilige optie, omdat het de temperatuur beperkt tot een veilige temperatuur. Wanneer u kinderen heeft, is het altijd aan te raden om voor een thermostaatkraan te kiezen. Zo weet u zeker dat er geen vervelende ongelukken ontstaan.

Zo kies je de perfecte wastafelkraan voor jouw badkamer stijl

ronde-wastafel-badkamer

Tast je nog steeds in het duister over hoe je de perfecte kraan vindt? Bekijk dan onze tips:

Tip 1: houd rekening met de grootte van de wastafel

Houd rekening met de grootte van de wastafel. Wie een kleine wastafel of waskom heeft, kan het beste kiezen voor een kleine kraan met een fijn design. Wie beschikt over een grote wastafel of waskom, kan ook kiezen voor een grovere kraan.

Tip 2: overweeg het materiaal van de wastafel

Zorg er altijd voor dat de kraan goed past bij het materiaal van de wastafels. Gouden kranen staan bijvoorbeeld prachtig bij wastafels van natuursteen, terwijl chroom weer erg goed past bij een wastafel van keramiek.

Tip 3: kies voor kranen die passen bij de rest van de badkamer

Zorg ervoor dat de stijl van de wastafelkraan overeen komt met alle kranen in de badkamer. Denk hierbij aan de badkraan en de douchekraan. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een gunmetal douchekraan? Kies dan ook voor een gunmetal wastafelkraan. Zo weet je zeker dat alles een mooi geheel vormt.

Harmonie in je badkamer ontwerp

Het uitzoeken van de perfecte wastafelkraan is een leuke taak! Wanneer de nieuwe kraan aansluit bij de stijl van je badkamer ontstaat er een mooi geheel en een gevoel van harmonie. Besteed hier dus voldoende tijd aan en zorg dat je goed weet wat je mooi vindt. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste wastafelkraan voor jouw unieke badkamer stijl koopt.

Laat een reactie achter