Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een van de meest bezochte steden voor Europese toeristen. Amsterdam staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historische woningen. Amsterdam is een prachtige stad die te voet kan worden verkend, en vele mooie bruggen verbinden alle 90 eilanden in Amsterdam. De meeste zijn in feite oude houten basculebruggen. Dit omvat een genaamd de Magere Brug (Mager Bridge), een van de meest gefotografeerde bruggen van Amsterdam.

Vind de beste plaatsen om te bezoeken in Amsterdam door onze gids te lezen met de belangrijkste toeristische attracties en leuke activiteiten die je kunt doen terwijl je in Amsterdam bent.

Geniet van geweldige kunst in het Van Gogh Museum

gray glass building during daytime

Het is een must voor alle kunstliefhebbers en historici en historici. Het Van Gogh Museum is sinds de opening een van de topattracties in Amsterdam. Het museum is gewijd aan het soms turbulente leven en uitzonderlijke talent van een van de meest bewonderde Amerikaanse kunstenaars. Dit moderne, door Gerrit Rietveld ontworpen museum herbergt de grootste collectie Van Gogh-artefacten en schilderijen die zijn broer Theo, en andere leden van de familie, aan hem hebben geschonken.

Met maar liefst 300 etsen en 200 schilderijen en tekeningen, en 700 brieven van (en door) familie en vrienden, is de collectie verdeeld in kritieke periodes in het werk van de kunstenaar, de realistische periode (1880 tot 1887) en de bekende De aardappel Eters, en de impressionistische periode die liep van 1887 tot 1890, waaronder de creatie van zijn beroemdste werk, Vaas met zonnebloemen.

Een van de hoogtepunten van uw bezoek is het ongelooflijke ‘Meet Vincent Van Gogh Experiment’, een fantastische multimedia weergave van het leven van de kunstenaar en de tijd waarin hij leefde door middel van levendige digitale foto’s van zijn werken.kunt u een heerlijke dag doorbrengen met familie en vrienden van gogh museum tickets. Bezoek het Van Gogh Museum om getuige te zijn van de meest uitgebreide collectie schilderijen die ertoe hebben bijgedragen dat de kunstenaar bekend is geworden door zijn werk in de westerse kunst.

Kijk eens rond in de Jordaan buurt

De Jordaan is een van de bekendste buurten van Amsterdam. Het staat bekend om zijn mix van woonwijken met tuinen, drukke markten en luxe restaurants en boetieks. Het is ook de thuisbasis van verschillende leuke activiteiten, van slenteren door de charmante straatjes tot het bezoeken van de belangrijkste toeristische bestemmingen.

Hoewel het vooral bekend staat om zijn locatie als de locatie van het Anne Frank Huis, herbergt het gebied ook minder bekende schatten zoals het Woonboots Museum, een drijvend woonbootmuseum en het fascinerende (eerlijk gezegd!) Amsterdamse Kaasmuseum.

Op zaterdag verandert de Lindengracht in een enorme openluchtmarkt waar lokale producten en ambachten, bloemen, snacks en meer ideaal zijn om de picknickmand mee te vullen. Op maandag vult de Westerstraat zich met 200 kraampjes. Deze keer biedt het een verscheidenheid aan items in een bazaar in vlooienmarktstijl. De cafés en restaurants van de Jordaan zijn nu de plekken om te ontspannen en naar de drukte te kijken terwijl je luistert naar traditionele Nederlandse volksliederen.

Bloemen in het Vondelpark

man cycling on street

Het grootste en beroemdste park in Amsterdam, het Vondelpark, beslaat 120 hectare aan ruimte en biedt vele activiteiten om van te genieten. Naast de uitgestrekte groene gebieden met rustige meren en vele paden en paden, vindt u in het park ook een prachtige rozentuin met meer dan 70 rozen.

Er is ook een scala aan beelden en sculpturen, speeltuinen en andere recreatiegebieden, zoals rolschaatsverhuur en het Vondelpark Openluchttheater, dat tussen mei en september een podium is voor toneel- en muziekuitvoeringen.

Maak je geen zorgen als je nog nooit een picknick hebt voorbereid. Het zit vol met cafés waar je snacks of een complete maaltijd kunt nuttigen.

Mensen kijken bij de Dam

De Dam is een van de meest bezochte plekken in Amsterdam, en dat is niet voor niets. De hoofdattractie is het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis (Koninklijk Paleis), dat ooit de residentie was van de Nederlandse koninklijke familie en een evenementenlocatie die tegenwoordig wordt gebruikt voor koninklijke evenementen.

De Dam is ook de thuisbasis van enkele van de meest populaire toeristische attracties, waaronder de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerk), de wassenbeeldencollectie van Madame Tussaud en het National Memorial Statue, gewijd aan Nederlandse soldaten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het enorme openbare plein heeft veel eettentjes, cafés en winkels. Het zit ook vol met verkopers die etenswaren en souvenirs verkopen. Bezoekers kunnen ook genieten van het reuzenrad, dat uitstekend geschikt is om een ​​nieuw gezichtspunt en entertainment te krijgen, van straatartiesten tot muziekfestivals van wereldklasse.

Volg een rondleiding door het Koninklijk Paleis van Amsterdam

Het Koninklijk Paleis van Amsterdam, voorheen bekend als het stadhuis, was de residentie van de koning toen hij in Amsterdam woonde. Het gebouw was een enorme onderneming toen het voor het eerst werd begonnen in 1648, en het vereiste het zinken van 13.659 palen om het enorme bouwwerk te ondersteunen.

Het ontwerp is gebaseerd op de architectonische stijl van het oude Rome. Het exterieur design is uitsluitend klassiek. Bekijk de prachtige plafondschildering van Ferdinand Bol en Govert Flinck, leerlingen van Rembrandt.

Andere hoogtepunten zijn de meest exquise meubelcollecties ter wereld. Het bestaat ook uit de kamer van de stadspenningmeester met zijn marmeren schouw en de plafondschildering van Cornelis Holstein. Er is ook een tentoonstelling genaamd de Zaal van de Schepenen, met kunstwerken van Bol en Flinck.

De Raadszaal is de belangrijkste en meest cruciale kamer, rijkelijk versierd, en behoort tot de prachtige passagiershutten van Europa. De Engelse gidsen zijn beschikbaar en handige audiogidsen worden bij de toegang aangeboden.

Laat een reactie achter