Voetbal is al jarenlang een enorm populaire sport in zowel Nederland als ver daarbuiten. Elk weekend zitten de voetbalstadiums overvol en kijken er duizenden supporters naar de spannende matchen op televisie.

Iedereen heeft ongetwijfeld een favoriete ploeg die hij of zij elke wedstrijd naar een overwinning schreeuwt. Gaande van Vitesse tot PSV en van Ajax tot Utrecht, ze domineerden de voorbije jaren de Eredivisie in Nederland. Maar van welk team zijn we nu de grootste fan? Je komt het hier te weten, want we geven je namelijk de top drie mee van de meest populaire voetbalploegen in Nederland volgens websites voor online gokken zoals Unibet.

Ajax

Als je de Eredivisie op de voet volgt, dan weet je dat Ajax al jarenlang over de Nederlandse voetbalcompetitie heerst. De ploeg van Erik ten Hag werd al 36 keer landskampioen, kon al twintig keer de KNVB beker in de wacht slepen en won al negen maal de Johan Cruijff Schaal. Ook wereldwijd maakt de ploeg al jarenlang furore met verscheidene deelnames en overwinningen in de Champions League en Wereldbeker. Ook de topspelers die al het gras in het Johan Cruijff ArenA betraden, verhoogden de Ajax aanhang. Johan Cruijff, Zlatan Ibrahimović, Luis Suárez, etc., zijn maar enkele sterspelers die het rood-wit truitje van Ajax aangetrokken hebben en door fans op handen gedragen worden. De recordkampioen heeft zijn populariteit ook te danken aan de sterke band tussen de ploeg en supporters. Het team weet als geen ander dat de fans gretig gebruik maken van social media om de ploeg op de voet te volgen. Daarom post de club regelmatig updates, video’s, foto’s, etc. op hun TikTok en Instagram accounts over wat er leeft in de Ajax wereld. Het resultaat? Een totaal van 16,7 miljoen volgers! Hiermee behoort de ploeg niet alleen tot de meest populairste voetbalclubs op social media in Nederland, maar ook op internationaal vlak.

PSV

Of je nu naar de Eredivisie stand kijkt of naar het aantal volgers op social media, je merkt onmiddellijk dat Ajax op de voet gevolgd wordt door PSV. Het team van huidige coach Ruud van Nistelrooy is al sinds de oprichting in 1913 enorm geliefd en die populariteit is alleen maar gestegen. Niet alleen omwille van de 24 eindoverwinningen in eigen land, maar ook omwille van de internationale furore. Zo kon de ploeg al deelnemen aan de Champions League en Europa League, wat leidde tot overvolle stadia met gemiddeld 33.000 supporters in 2021. Een groot verschil met de 10.000 supporters van een paar jaar daarvoor. De ploeg heeft deze stijgende populariteit ook vooral te danken aan de (inter)nationale aanwinsten zoals Walter Benítez, Joey Veerman en Érick Gutiérrez. Je merkt de liefde voor de Eindhovense club niet alleen aan de hand van het stijgend aantal toeschouwers, maar ook aan het aantal volgers. De ploeg had in 2021 namelijk in totaal 2 miljoen volgers, wat een groei van 5,5% was met het jaar daarvoor.

Feyenoord

Hoewel Feyenoord op dit moment een paar plaatsen lager staat in de Eredivisie dan Ajax en PSV, kan het wel nog steeds aansluiting vinden op vlak van populariteit. Hoewel de ploeg in eigen land vaak nog de duimen moet leggen, blinkt het meer uit wereldwijd. Zo won het al meerdere keren wereldbeker (1x), de Champions League (1x) en de Europe League (2x). Het heeft  dit internationaal succes vooral te danken aan het zeer efficiënte leiderschap van trainer Slot en technisch directeur Frank Arnesen. Er wordt steeds meer ingespeeld op de druk naar voren en dankzij voltreffers zoals Gernot Trauner en Fredrik Aursnes ziet het er naar uit dat Feyenoord de komende jaren zal meestrijden met de grootsten uit het (inter)nationaal voetbal. Ook als het op social media aankomt, doet Feyenoord het steeds beter. Hoewel het ‘maar’ 143.000 volgers heeft, zit het PSV de voorbije jaren steeds meer op de hielen. Dit is omdat Feyenoord op dit moment een stuk populairder is op TikTok dan PSV. Dit wordt ongetwijfeld een spannende strijd in de Eredivisie en op social media!

Laat een reactie achter