In Nederland is de gezondheidszorg gericht op het genezen van aandoeningen. Uiteraard is het belangrijk dat er medici zijn die aandoeningen kunnen genezen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. En het voorkomen van aandoeningen is in veel gevallen mogelijk door een vroegtijdige opsporing van risicofactoren. Laat daarom preventief een health check uitvoeren en ben eventuele aandoeningen zo veel als mogelijk voor.

Jouw algehele gezondheid in beeld

Een mens bestaat uit heel veel spieren, botten, weefsels en organen. De staat van dit alles draagt bij aan hoe jij je voelt. Is er ergens iets mis in je lichaam? Dan zal je hierdoor lichamelijke ongemakken gaan ervaren. Maar hoe kun je jouw gezondheid effectief preventief checken als je niks mankeert? Door jouw gehele gezondheid in kaart te brengen met een body scan. Je gezondheid is kostbaar. Het is daarom belangrijk om hier zuinig op te zijn. Gelukkig kun je middels een preventieve bodyscan jouw algehele gezondheid in beeld laten brengen. De scan heeft als doel eventuele aandoeningen en risicofactoren vroegtijdig op te sporen. Want een vroegtijdige opsporing draagt doorgaans bij aan een betere prognose. Laat jouw gezondheid dus preventief checken!

body-scan-machine

MRI scan laten uitvoeren

Voor het preventief checken van je gezondheid zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn tal van verschillende onderzoeken die je kunt laten uitvoeren. Een onderzoeksmethode die vaak wordt ingezet betreft de MRI scan zonder verwijzing. Dit radiologische onderzoek blijkt vaak heel effectief. Daarnaast is een MRI scan breed inzetbaar. Wil je bijvoorbeeld graag inzicht verkrijgen in de gezondheid van je knie? Dan kun je een MRI scan van je knie laten maken. Maar een MRI scan kan ook worden ingezet voor je hoofd, je buik of andere lichaamsdelen. Dankzij de effectiviteit en de brede inzetbaarheid is de populariteit van een MRI scan goed te verklaren.

mri-scan-hoofd-vastgebonden

Andere mogelijke onderzoeksmethoden

Naast de MRI scan zijn er nog meer effectieve medische onderzoeksmethoden. Een onderzoeksmethode die naast de MRI eveneens veel gebruikt wordt is het laboratoriumonderzoek. Uit je bloed zijn heel veel verschillende waardes af te lezen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan vitamines en mineralen. Maar ook hormonen en zelfs ontstekingswaarden zijn zichtbaar in je bloed. Middels bloedonderzoek kan er dus een heel breed beeld van jouw gezondheid worden gecreëerd. Wil je graag inzicht krijgen in de gezondheid van je hart? Dan kun je ervoor kiezen om een uitgebreid cardiologisch onderzoek uit te laten voeren. Daarnaast kun je ook nog een dermatologisch onderzoek laten verrichten. Hiermee kun je inzicht vergaren in de gezondheid van je huid. De onderzoeksmogelijkheden voor preventief medisch onderzoek zijn eindeloos.

Laat een reactie achter