Uit onderzoek is gebleken dat de meeste goede relaties stiekeme gewoontes hebben. Dit kan van alles zijn, zoals de kleine dingen die andere koppels niet doen. Zonder rituelen heb je geen relatie, maar wat voor dingen zijn dit eigenlijk die ervoor zorgen dat een relatie goed blijft? In elke relatie zijn er wel eens problemen, maar als het goed zit dan zijn de rituelen de dingen die ervoor zorgen dat de relatie gezond blijft en dat het nooit tot een Scheiding aanvragen komt. Het hoeft ook helemaal niet verkeerd te zijn om naar een relatietherapeut te gaan. Lees in deze blog meer over wat je kunt doen bij relatieproblemen.

Synchroon leven

koppel-hand-in-hand-man-vrouw-duinen

Je kunt ervoor kiezen om synchroon te leven met je partner. Dit houdt in dat je elke dag tegelijk op staat en samen weer naar bed gaat. Dit is ook het geval als een van de twee nog niet moe is. Door deze evenwichtigheid raak je meer met elkaar verbonden en heb je meer tijd samen waardoor je meer tijd hebt voor intimiteit en om met elkaar in gesprek te gaan bij problemen. Wanneer je dit doet gaat de ene persoon naar bed en de andere niet, waardoor je elkaar een beetje kwijtraakt.

Kies voor elkaar

Veel koppels hebben het idee dat alles moet lukken, maar bij Mediatior Eindhoven zul je horen dat je dit idee los moet laten. Je moet jezelf elke dag afvragen of je nog voor je relatie wilt kiezen. Je hoeft niet aan elkaar vast te zitten en bent niet gevangen. Wanneer je dit eenmaal doorhebt, zul je je vrijer gaan voelen, waardoor je je meer verbonden voelt met je partner. Het is dan veel leuker om samen door het leven te gaan! Stel jezelf bij relatieproblemen de vraag: wil ik nog op deze manier verder? Is dit niet het geval, dan kun je er beter een punt achter zetten.

De grootste tip bij relatieproblemen

koppel-man-vrouw-verliefd

Voer deze oefening uit als je langer dan een uur samen bent. Doe je telefoon uit, breng de kinderen naar bed en sluit de gordijnen. Ga tegenover je partner staan en kijk elkaar recht aan. geen van jullie hoeft iets te zeggen of te doen. Het enige wat je hoeft te doen is elkaar aankijken en te kijken of jullie op die manier contact met elkaar kunnen maken. Raak elkaar niet aan. Jullie kunnen dit het beste een half uur lang doen, maar langer is beter.

Hoe krijg je de perfecte relatie?

Perfectie bestaat niet. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je een goede relatie met je partner krijgt. Het maakt niet uit of je doorgaat met je relatie of niet, het is als eerste belangrijk om een superrelatie te krijgen met jezelf. Dit voor elkaar krijgen is misschien nog wel moeilijker dan een superrelatie met je partner te krijgen. Er zijn ontzettend veel mensen die in slechte relaties terechtkomen omdat ze geen goede relatie met zichzelf hebben. Een partner is in dat geval een opvulling van je leven in plaats van een aanvulling, want zonder partner voel je je dan niet compleet. Eigenlijk zou je niemand nodig hoeven hebben om gelukkig te kunnen zijn in het leven.

Laat een reactie achter