Promotionele producten die naadloos aansluiten bij je branding strategie zijn een perfect middel om voortdurend exposure te hebben. Bovendien hoef je er vaak niet veel geld voor uit te geven. Dit zijn 3 manieren waarop je promotionele producten in je voordeel kunt laten werken.

1. Denk mee met je klant

Je moet buiten de gebaande paden denken bij het waarderen van klanten. Het gaat erom de band tussen je bedrijf en de klant te versterken. Als je hetzelfde doet als alle anderen, bind je je klanten niet voor de lange termijn aan je bedrijf. Laat klanten dus echt zien hoe belangrijk ze zijn door hen nuttige en persoonlijke geschenken te geven.

Zorg ervoor dat je iets over hen weet en laat zien dat je met ze meedenkt. Wijnliefhebbers kun je bijvoorbeeld verrassen met een koeltas voor wijn en rokers maak je blij met aanstekers met hun eigen naam erop.

2. Beurs? Maak een gepersonaliseerde tas

Heb je een vergadering, beurs, conferentie of productlancering? Een tas vol met op maat gemaakte promotionele producten kan het verschil maken. Denk na over de producten die je klanten graag zouden willen hebben en word creatief.

Geef promotionele producten niet te vrijelijk weg, zodat klanten zich echt gewaardeerd voelen en niet alleen maar één van de velen. Creativiteit levert duurzaam concurrentievoordeel op, maar let op dat je de link met je merk en product behoudt.

3. Relatiegeschenk voor potentiële klanten

In het digitale tijdperk is het opbouwen van een echte band met klanten een uitdaging, dus soms moet je een stapje verder gaan. Het versturen van een relatiegeschenk dat echt nuttig is voor een potentiële klant kan een goede manier zijn om een dialoog aan te gaan en je merk te introduceren. Neem de tijd om de klant te leren kennen en je zult merken dat je daar alleen maar voordeel van hebt.

Laat een reactie achter