De Provence is een van de charmantste kantons van Frankrijk want het zit vol contrasten en pracht. Het landschap, de architectuur en zelfs de manier van leven verbazen je door de diversiteit en veelzijdigheid. Deze regio zal aantrekkelijk zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis, want er zijn in de Provence tal van historische monumenten van het Romeinse Rijk. Voor je verblijf kun je kiezen voor een vakantievilla Zuid Frankrijk. Zo heb je een heerlijke basis van waaruit je de omgeving kunt gaan verkennen

Dicht bij de stad Arles is een van de meest opvallende architecturale structuren van de afgelopen eeuwen, het Romeinse amfitheater, te vinden. Het forum, de necropolis en de ruïnes van het oude theater zijn ernaast te vinden. Vanuit historisch oogpunt zou Orange interessant zijn omdat je tijdens de reis naar Avignon het prachtige Palais des Papes kunt bekijken. Dit schilderachtige gebouw werd in de 14e eeuw gebouwd en het wordt als één van de grootste gotische monumenten ter wereld beschouwd. Marseille heeft ook verschillende bezienswaardigheden die de aandacht verdienen. De beroemde abdij van St. Victor staat hier en het werd meer dan duizend jaar geleden gebouwd.

monaco cote dazur

Nice verbaast toeristen met een verscheidenheid aan culturele locaties, waaronder theaters, musea en galeries. Vakantiegangers moeten ook beslist een bezoekje brengen aan het Musee Matisse, het Musée des Beaux-Arts, het Musée national Marc Chagall en het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC), die elk een unieke verzameling exposities vertegenwoordigen. Alle bezienswaardigheden van de Côte d’Azur liggen erg dicht bij elkaar, dus bezoekers hoeven zich niet te haasten om alle bezienswaardigheden te kunnen verkennen.Côte d’Azur hotel

Het oude centrum van Saint-Paul-de-Vence is door de verschillende middeleeuwse gebouwen die op het grondgebied bewaard zijn gebleven gewoon geweldig. Saint-Jean-Cap-Ferrat staat bekend om zijn natuurlijke attracties en het zal mensen, die van wandelen en fietsen houden, zeker aanspreken. Het pretpark Marineland met het maritieme museum en een groot aquarium zal interessant zijn voor reizigers met kinderen en elke dag zijn er spannende shows met dolfijnen.

Nu we het toch over de Provence hebben is het ook zeker de moeite waard om de prachtige stranden te benoemen. Degenen die dol zijn op watersporten, moeten echt naar de stranden in Cannes, St Tropez, Antibes, Nice, Monaco en Juan-les-Pins gaan. Deze steden worden bewonderd door mensen die van winkelen houden en door fijnproevers, want er zijn hier veel goede Franse restaurants en trendy boetieks te vinden. De meeste reizigers bezoeken de badplaatsen van de Côte d’Azur in de zomer, dus als je een ontspannen vakantie wilt, kan het verstandig zijn om in het laagseizoen te boeken.

mandelieu-la-napoule

Hoe bereid je je reis naar de Côte d’Azur – Provence voor?

1. Snelle TGV-treinen komen langs deze plaatsen. Reizen per trein zou handig en kostenbesparend kunnen zijn. De kosten van de treinkaartjes zijn van verschillende factoren, waaronder het tijdstip van de reis, afhankelijk. De goedkoopste kaartjes zijn die voor de avond- en de nachttreinen.

2. Het is erg handig om met de auto door de regio te reizen en dit komt niet alleen vanwege de geweldige wegen. Veel wegen liggen op ongelooflijk mooie plaatsen midden in de natuur en daardoor kan een gebruikelijke reis veranderen in een fascinerende tour.

3. Ondanks het feit dat alle stranden van de Côte d’Azur openbaar zijn, kunnen ze door een aantal hotelcomplexen of particulieren worden gehuurd. De toegangsprijs is meestal ongeveer 20 euro per persoon per dag. Reizigers met een bepaald budget hoeven zich geen zorgen te maken, want er zijn natuurlijk ook nog altijd gratis stranden naast deze stranden te vinden.

4. Niet alle stranden hebben gratis faciliteiten. Degenen die gewend zijn om zich te ontspannen en te zonnebaden omringd door een beetje luxe, worden geadviseerd om eerst een bezoekje te brengen aan één van de verhuurcentra; er zijn er in de kustzone velen te vinden.

5. Reizigers, die voor de eerste keer in Cannes aankomen, moeten zeker het plaatselijke VVV-kantoortje voor toeristen bezoeken, want het wordt als één van de besten in de regio beschouwd. Het kantoor bevindt zich naast het Palais des Festivals en daar vind je een groot aantal kleurrijke brochures die bezienswaardigheden en de meest gedetailleerde kaarten van de stad beschrijven.

6. Mensen die van winkelen houden, worden aanbevolen om Nice in de tweede helft van juli te bezoeken, omdat er dan in de lokale winkelcentra te gekke uitverkopen zijn. Ze gaan door tot begin augustus; aan het einde van het seizoen kunnen de kortingen op hoogwaardige en stijlvolle items tot wel 70% oplopen.

7. Toeristen die een vakantie in Nice plannen en veel tijd aan de kust willen doorbrengen, moeten beslist een speciaal paar strandslippers kopen. Feit is dat er op alle lokale stranden kiezelstenen liggen en dit kan voor veel overlast zorgen.

8. De Côte d ‘Azur beschikt over een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem. Je kunt hier comfortabel met bussen reizen. Een andere populaire manier van transport is de tram. Dat kost dan ook niet veel geld. Een 7-dagen kaart kost slechts €15.

Laat een reactie achter