Quads zie je tegenwoordig steeds meer rondrijden en dat is ook niet zo heel erg vreemd want het zijn ontzettende mooie, stoere voertuigen die natuurlijk wel de blits weten te maken op de weg. Ze zijn dan ook niet goedkoop in de aanschaf maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Een quad is ontzettend mooi om op te rijden en bezorgt je ook een heel vrij gevoel. Maar als je een quad hebt gekocht is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd rond rijdt. Een verzekering is cruciaal en belangrijk. Maar hoe regel je die en waar moet je op letten als je een verzekering afsluit?

Een quad verzekering afsluiten

quadrijders-woestijn

Wanneer je een quad schaft is het belangrijk om te weten dat je minimaal een WA verzekering moet hebben om de weg op te mogen. Als je geen WA verzekering hebt geregeld en je rijdt rond met een quad dan kun je hier grote problemen mee krijgen. Als de politie je aanhoudt bij een controle bijvoorbeeld krijg je een dikke boete als je geen WA verzekering hebt afgesloten.

Daarnaast draai je ook zelf voor alle schade op als je per ongeluk schade maakt en daar word je over het algemeen niet heel erg blij van. Zo’n schade als je niet WA verzekerd bent kan in de duizenden euro’s zo niet, tonnen lopen als er ook lichamelijk letsel bij anderen bij komt kijken.

Cruciaal dus om een Quadverzekering af te sluiten. En gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om een verzekering af te sluiten, het enige is dat je wel goed moet vergelijken naar de verschillende opties zodat je het meest voordelig je kunt laten verzekeren.

Vergelijken van verzekeringen

Als je een quad hebt aangeschaft en je wilt je laten verzekeren dan is het ook wel fijn dat je natuurlijk een verzekering vindt die betaalbaar is en die ervoor zorgt dat je ook voor een goed bedrag verzekerd bent. Er zijn veel verschillende verzekeraars en elke verzekeraar heeft zo weer zijn eigen eisen en tarieven.

Via Alpina.nl kun je heel gemakkelijk kijken welke verzekering het beste bij jouw situatie past en wat je er aan kunt doen om zo voordelig mogelijk te verzekering en voor een goed bedrag. Een goede voorbereiding is heel erg belangrijk want zo weet je zeker dat je met een gerust hart de weg op kunt. Verder is het ook belangrijk om de klantervaringen per verzekeraar te vergelijken.

Een goede service is vooral bij een verzekering erg belangrijk. Het is fijn om te weten dat je overal goed terecht kunt en dat je zeker weet dat je goede en snelle service krijgt als je schade hebt gereden. Dan wil je natuurlijk ook dat de schade zo snel mogelijk, correct opgelost wordt.

Ga goed voorbereidt op weg

focus photography of ATV's falling in line on grass field

Naast dat je een goede verzekering moet afsluiten voor je quad is het natuurlijk ook belangrijk dat je je aandacht besteed aan veiligheid. Draag altijd een helm en goede beschermende kleding en hoe verleidelijk het rijden met een quad ook is, houd je aan de verkeersregels! Zo voorkom je een hele hoop ellende.

Laat een reactie achter